Fredag 21/6 Skæve finker – skønheden og uhyret.

Det er et velkendt fænomen at en restgruppe af halvinvalide bogfinker strander på Grenen i det sene forår, hvor artsfællerne for længst er nået frem til ynglepladserne i Skandinavien. Typisk er det fugle som er handicappet af vingeskader. Ringmærkeren kan også tilføje at de ofte har deforme næb og svamp på fødderne. I dag fangede RoC først en smuk udfarvet han af Kvækerfinke med deformt næb. Senere kunne han fremvise en pilskaldet han af Bogfinke som straks blev kåret til årets grimmeste fugl på Grenen. Foto: Knud Pedersen.

Foto: Knud Pedersen.

Det er et velkendt fænomen at en restgruppe af halvinvalide bogfinker strander på Grenen i det sene forår, hvor artsfællerne for længst er nået frem til ynglepladserne i Skandinavien. Typisk er det fugle som er handicappet af vingeskader. Ringmærkeren kan også tilføje at de ofte har deforme næb og svamp på fødderne. I dag fangede RoC først en smuk udfarvet han af Kvækerfinke med deformt næb. Senere kunne han fremvise en pilskaldet han af Bogfinke som straks blev kåret til årets grimmeste fugl på Grenen.

IMG_0649

Foto: Knud Pedersen

En tanke om "Fredag 21/6 Skæve finker – skønheden og uhyret."

  1. Det minder om dem, vi i gamle dage kaldte pjalte-krager. Det var en flok forhutlede krager med halve vinger og haler, som ikke havde kræfter til at forcere Kattegat, men gerne ville, og derfor foretog trækforsøg igen og igen. Jeg går næsten ud fra, at man stadig ser denne lavstatus forsamling på Grenen?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s