Lørdag 8.6

Så fik Skagen Dværgørn for 3. år i træk!!! Denne gang en 2K mørk fase. Efter en uge med beherskede mængder af fugle og endnu mere beherskede overraskelser: ROC bliver ved med at fange lille fluesnapper og MH havde Alm. skråpe 5. juni. Desuden sene forekomster af kvækerfinke 2 X kortnæbbet gås og snespurv. 8 Røde glenter er set de seneste dage i området og et par lærkefalke har også været konstanter.

Undertegnede fik et af de slemme flåtbid med Borrelia symptomer og iagttagere af den sibiriske bynkefugl har i høj grad været plaget af den skumle lille satan, dog kun undertegnede med uheldige følger. Vejret er i øjeblikket højt og flot med jævne vinde i det vestlige-nordlige hjørne- ikke befordrende for noget som helst.

Og så alligevel: RT havde lagt sin årlige forårsuge senere end de fleste andre og blev finderen af dværgørnen, som nåede ud til Ellekrattet ved 11-tiden, for derefter at forsvinde efter styrtdyk. FSH havde set fuglen mod NV fra Saftevandsbakken i et kort glimt; men var temmelig sikker på, at den var gået til rast. KNP blev orienteret og stillede sig op på Bankes Marker og efterhånden var vi 7-8 stykker som vildt stirrende samledes her, uden at se andet end godt 30 mussvåger 4-5 hvepsevåger, 1 rød glente, et par spurvehøge og 2 lærkefalke. Efter en times tid begyndte et generelt mismod at sænke sig, da dværgørnen pludselig lettede fra reservatet et par hundrede meter fra os og skruede sig op i musvågeflokken. (Se foto). Dværgørnen er Skagens 10 (ifl. Netfugl)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s