Torsdag 23.5

En bemærkelsesværdig dag, som det kan ses af fotos. Ikke mindre end 2 (3) individer af Lille Skrigeørn blev set af stort set alle ornitologer på plads ved middagstid.

Der er en almindelig antagelse, som går på, at der efter en varmeperiode og østlige vinde vil komme ørne til Skagen, hvis vinden derefter bliver vestlig – eller endnu bedre sydvestlig. Det var den i dag allerede fra om morgenen; men meget lav temperatur, kraftig vind og lidt lovlig tunge og mørke cumulus gjorde, at ingen regnede med rovfugle i større antal før hen på eftermiddagen, hvor såvel vind som det mørke i skyerne angiveligt skulle blive svagere, samtidig med at temperaturen ville komme op på over ti grader. Sådan skulle det ikke helt gå, Allerede  mellem 0900-1000 lå en større skare af musvåger og kredsede over reservatet. JHC og Ekr sammenlignede antal og kom frem til ca. 200 ude at vende. Sort og rød glente sås også.

Det var så det – troede i hvert fald nogle af os. Men nej! Et par timer senere blev de 3 skrigeørne og en enkelt havørn set på trækforsøg, og specielt to af dem var yderst samarbejdsvillige ved at gå til rast i Reservatet en times tid efter opvisning over den måbende forsamling af folk på Batterivej. En stor belønning til de hårdt arbejdende gæster heroppe i denne uge (respekt JAE, HHØ).

2 (muligvis 3) små skrigeørne på en dag er ikke noget, som sker hvert eller hver andet år, et hukommelsescheck skal tilbage til år 2000 for at have noget lignende.  En enkelt var slet ikke på plads. Det var undertegnede, som efter at have checket musvåge antal med JHC i telefonen kørte hjem for at checke håndværkere på huset, for derefter at opdaget at mobilen var væk! Efter at have checket det samt mail og måltid, kørte jeg tilbage til Saftevandsbakken for at checke om  nogen havde fundet min mobil. Det var der ikke! Til gengæld var der en del, som havde forsøgt at få fat i mig med talrige opringninger til en telefon som lyd noget sygelig i svartonen. Det var fordi jeg i en fart havde afmeldt den.

Jeg følte mig eftertrykkeligt uchecket i eftermiddags!

Jeg vil nu være udelukke fra det intense fællesskab indtil jeg får fat i et nyt SIM kort og kan starte forfra med indsamling af numre og navne.

Jeg kan vel når at  blive færdig samtidig med forårstrækket.

Vi har næsten alt heroppe; men vi mangler en grusgrav! De to biædere, som nu snart har været her en uge holdt igen i dag til ved Batteriskoven og ser virkelig godt tilpas ud i Skagen.

Endnu en stor bemærkelsesværdighed af dimensioner i baglandet: 3 hvidvingede terner (Se JoKs fotoblokved Elling Strandenge til stor frustration for den telefonfri blogger, som næppe får en rolig nattesøvn ;-(

KNP har sammentalt steppehøgene og nået frem til 29 dette forår. Ikke rekord, men et meget højt antal.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s