Onsdag 22.5

Ikke meget at berette  – nærmest en slatten gentagelse fra i går. De 2 biædere raster ved Sandormesporet, den yngre aftenfalk er ved Gårdbo Sø for 4. dag og en lille fluesnapper synger sporadisk i ROCs have. Lidt synd for den svindende flok af hardcore feltornitologer, som stadig er efterladt fra den lidt hektiske pinse, som i sig selv ikke helt svarede til forventningerne.

Pinsen i bakspejlet:

Det efterlod nogle af vores heftigste artsjægere i limbo, da der lørdag gik rygter om vandsanger i Vejlerne, uden at man helt fik styr på hvem og hvor. Jeg sad ved siden af et par stykker af dem (navnene er redaktionen bekendt), og kom til at høre et par forrevne sætninger, hvoriblandt denne, gengivet nogenlunde korrekt: “….nåh, men ham, der så den er fra 1942, så den er nok tvivlsom.” Første gang troede jeg, at jeg havde hørt forkert. Ikke 2. gang, hvor den i et lidt andet ordvalg kom fra den anden nabo (i øvrigt medlem af DOFs sjældenhedsudvalg).

I min forbløffelse kom jeg til at nævne at jeg altså var fra 1944 – implicit at jeg da betragtede mig som en ret habil feltornitolog. Bagefter kom jeg til at tænke på, hvor aldersgrænsen er for gode feltornitologer. Har man set for længe på fugle hvis man har været aktiv i et halvt hundrede år? Kan man regne med separat behandling af SU, hvis man er over 50?, 60″ eller 70 (endnu mere separat) eller hva’.

Det var en af pinsens mere særprægede ornitopatiske oplevelser

 

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s