Lørdag 11.maj

Så kom festivalens store sjældenhed: TRIEL (foto), som sent om morgenen blev spottet samtidig af to af hinanden uafhængige personer. Ingen af disse to (Helge Friberg, Skagen og Peter Thomsen, Århus) ville bestemme fuglen 100 %, da observationen var kortvarig af en fugl, som fløj væk.  De var dog så sikre på, at det var triel, som begge havde tidligere erfaring med sydpå, at en stor gruppe af de vel efterhånden 200 fuglekiggere, som befinder sig heroppe i øjeblikket, gik i gang med en eftersøgning, og fuglen blev genfundet. Det er den 11. triel i Skagens fuglehistorie og festivalens 2. SU art (lille skrigeørn den 1.) Vi har 3/4 døgn tilbage, så meget kan ske endnu.

Det var ikke meget, som skete om morgenen, havet var uden de store bevægelser: En enkelt islom på Grenen, som i øvrigt også havde en ringmærket vendehals og lille fluesnapper.

Nordstranden så en besynderlig steppehøg 2K han, som fik selv de allermest erfarne af de over 70 mennesker som var samlet, til at måbe (se foto). Vi må snart være oppe i nærheden af rekorden fra sidste år. EC meldte syngende  drosselrørsanger fra Nordstrandssøen, og et halvt hundrede personer fik hørt også den. Under eftersøgningen sås en lille fluesnapper her. En enkelt imm. havørn var ude at vende. En dag uden mangen fugle men med mange oplevelser!

 

Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s