Tirsdag 7. maj

Hvidnæbbet lom er en “targetart” for en stor del af de feltornitologer, som kommer til Grenen og Nordstranden sidste uge af april; men i år gik det på grund af det forsinkede forår helt galt. En fugl blev set ved Højen Strand 30.april (LOG. Ærø) og en anden blev en morgen set af én mand på Nordstranden. I morges viste datoen, at det efterhånden var blevet problematisk, om arten overhovedet ville dukke op i år til glæde for et større antal fugleinteresserede. Vejret var til det: Høj himmel og næsten havblik hele morgenen med en temperatur, som efterhånden nåede op på 7-8 grader. Ikke fordi der var mange lommer (214). Det er nu heller ikke sædvanligt at vi ser de store 2 lommer på de store lomdage, En stor del af den tilstedeværende snes havde da også skuffet forladt Nordstranden, da vi endelig fik en smuk fugl (foto) i flot lys. Nu var dagen pludselig blevet flot på 2 måder! Grenen fik en halv times tid senere endnu et eksemplar af hvidnæbbet trækkende mod NV (islommens trækretning) fra Kattegat.

Ellers bød morgenen på  småfuglefald bl.a. af grå fluesnapper og tornsanger, og en for Skagen eksotisk art, nattergal syngende på Grenen. Rovfuglene yderst beherskede, som så ofte i vindstille vejr.

Don Quijote syndromet var jeg lidt inde på i går. Af en eller anden grund har (især) pressen fået indtryk at, at ornitologer kæmper mod imaginære farer fra vindmøller. Det kom også ind over i dag, da KNP midt i obs, perioden modtog et opkald fra en journalist (?), vistnok fra tidsskriftet Ingeniøren. Knud fortalte selvfølgelig beredvilligt om havørneulykken ved vindmøllerne på Nordstranden, men blev efterhånden belært om, at vindmøller aldeles ikke kunne skære en havørn midt over, og at dette måtte være en slags konspiration udført af mennesker (hvem?????, hvordan???,hvornår?). Samtalen sluttede i en lidt mindre urban tone, end den startede, og man kan undre sig noget over fagbladets besynderlige research. Eller nok snarere mangel på samme.

Det er nok værd endnu en gang at præcisere, at vi ikke er drømmere, som mener at energi kommer helt af sig selv, og at en stor del af os bruger mere energi i mere end almindelig grad. Af samme årsag kan vi nødvendigvis ikke være modstandere af vindmøller. Vores viden kan derimod ofte sætte spørgsmålstegn ved de steder, som bliver udset som mulige opsætninger af vindmølleparker.

Så mange var ordene – der kommer nok flere.

Ekr

En tanke om "Tirsdag 7. maj"

  1. Hej Ekr med følge,
    Næste gang en journalist fra Ingeniøren påstår at en møllevinge ikke kan klippe en fugl over skal I bare bede vedkommende om at få en ingeniør til at beregne farten i møllevingens spids, for den slags er ingeniører nemlig rigtig gode til. Jeg vil gætte på at ingeniøren når frem til at en møllevinge snildt kan klippe en bil over…
    God obs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s