Mandag 6. maj

I dag kom foråret til Skagen – imidlertid ikke noget, som fuglene bemærkede. Mest overraskende var ROCs ringmærkning af ikke mindre end 32 ex. af lille gråsisken på Grenen. Trods rolige vindforhold udeblev det forventede antal lommer, godt 300 sås. Hvidnæbbet lom lader stadig vente på sig, eller også bliver det et rekordagtigt sølle år (en enkelt 30 april er nået frem til bloggen).

Havørneulykken var selvfølgelig et stort samtaleemne, og en skitseret mølleparkopførelse ved Gårdbo sø bevirkede, at den overskårne 2K havørn kom i TV 2 Nord under medvirken af DOF Nordjyllands formand Thorkil Lund og KNP, som begge mere end antydede, at men burde tænke sig lidt om fra politisk hold, inden man lagde en vindmøllepark på Skagen halvøen. Man kan nu engang ikke forvise fuglearterne til andre trækruter når den geografiske beliggenhed er som den er, KNP gjorde naturligvis også opmærksom på, at det ikke er vindmøller, vi er imod. Kun ubetænksomhed i forhold til naturen.

Det lykkedes dog for TV2 (sandsynligvis på grund af manglende koordination og redigering – håber vi…….) i indledningsspeaket at få det til at lyde som om DOF var imod vindmøller som sådan!

Ikke særligt begavet!

Fuglefestivalen ligger lige foran os. Med en lidt mere human vejrudsigt end de sidste mange år, og med lån af Det Grå Fyr til begivenheden. Forventningerne er store og i dag var IUH og Ekr inde at kigge på udstillingslokalet sammen med end af festivalens to udstillere, Lene Kramshøj. Der var begejstring for et herligt lokale midt i fyrbygningen. Vi går en spændende festival i møde

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s