Lørdag 4. maj

Vinden igen nede i det sydlige hjørne; men de høje temperaturer, man taler om i vejrudsigterne, gælder stadig ikke for Skagenhalvøen.

Der var almindelig enighed om at den noget besværlige hvidhalsede fluesnapper på Gyvelstien var en ny fugl (sammenlign. de to nedenstående fotos) Den var ikke mindre besværlig i dag og i skrivende stund (kl.2030) kun rapporteret af en person (FSH). Lommerne kniber det stadig med, dog rapporterede Grenen en enkelt 2K islom. Til gengæld havde Nordstranden en kæmpeflok suler , hvor KNP talte 530 på et tidspunkt. Totalantallet kan være betydeligt større, og udskiftning af fugle er helt klar, i dag var procentdelen af yngre fugle øget betydeligt. Flokken havde i længere tid besøg af en 4K havørn. Det gjorde den lidt tættere – flokken altså…. KNP besøgte også skarvkolonien og talte 73 reder; det er 10 mere end sidste år.  Hvad angår havørn, er antallet af fugle i dag varierende med 8 ex. i flok  som det højeste og dermed Skagen rekord!!! (EC) Se i øvrigt fotos af havørne i udsnit og sammen med suler på www.ecskagen.blogspot.dk . Steppehøg sås i et par tilfælde – der har nok været 2 fugle og en hedehøg ad han var ude at vende. 1 fiskeørn blev det kun til. 4 sorte glenter blev det til, hvoraf de 3 sås sammen i længere tid.

Det er værd at bemærke, at vi gør en del ud af at prøve at genkende de enkelte havørne fra dag til dag, og der er en nærmest forbløffende udskiftning. Af de 4 , som undertegnede så var mindst 3 nye fugle. Mursejler og sivsanger ankommet på Nordstranden.

Ekr

PS. Storkjoven har et storartet forår med mindst 12 fugle denne morgen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s