mandag 22. april

Nedenstående meddelelse fra stationschefen kan ikke undgå at blive årets største begivenhed for SKAF:  Vi går en spændende tid i møde.

Tilbage til bloggen. De feltornitologer, som i høj grad vil komme til at bidrage med iagttagelser til hjemmesiden, er så småt i gang med ankommer i længere og/eller kortere tid. Det betyder også en længere ekspeditionstid for  mig (Ekr), da jeg af gode grunde kun kan være et sted ad gangen. Det betyder også, at bloggen ikke altid kan nå at blive opdateret på selve dagen og at der kan gå en til 2 dage før det sker. Vi henviser til DOF basen for artslister. En form for efterredigering vil også finde sted i ny og næ, hvilket vil betyder at de enkelte dages blog kan ændres efterfølgende. Bloggeren kan naturligvis også blive fornærmet over et eller andet (ret almindeligt i feltornitologiske kredse). I de tilfælde kan det tage endnu længere tid.

Det blev en god mandag, selvom morgenen var meget kølig og vinden til at begynde med svag vestlig, senere i S og SØ. Det betød yderst behersket havtræk med undtagelse af sule, hvor 921 blev talt trækkende vestpå. En lidt tidlig ISLOM trak med øst (altså ikke fra Kattegat). 2 STEPPEHØGE og ikke mindre end 5 (fem!) havørne sås i flok, heraf to adulte, den ene mere adult end den anden. (Teknisk kom det til at hedde 3 2K, 1 4K+, 1 5K+ (Ekr)10 fiskeørne, 4 sorte glenter og 6-10 vandrefalke sås trække i løbet af dagen på forskellige lokaliteter (her skal koordineres tider). En HVID STORK gjorde trækførsøg, og et ex. af den forkætrede nilgås blev også set. Småfuglene udeblev i større antal og sølvhejren jokker stadig runde ved Jærup Strand.
Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s