tirsdag 16. april

Det var med voldsomme forventninger, at de morgenduelige (selv bloggeren var morgenglad) mødte op  Nordstranden (KNP,OS,HAC, Ekr + PQ (Helsinge), og den smule morgengus, som lå over reservatet, var alle enige om nok snart ville brænde af og lommerne, fiskeørnene osv. ville fyge rundt om vore stressede hoveder. Det var nu ikke tågen; men snarere os som følte os brændt af (…og ud), efter at have stirret ind i en mur af gus med 100 m. sigt i 3 timer. Da JOK undrende kom og spurgte os om, hvorfor vi dog stod her, når tågen  først ville forsvinde i løbet af en halv times tid, da der efterhånden var meget lidt tilbage af den på Batterivej S for radarstationen. Han var frisk og udsovet!  Der gik dog endnu en halv times tid før der kom en smule huller i suppen og yderligere en times tid før den var så meget væk, at dis og magert solskin  brød igennem. Det gjorde de forventede lommer og fiskeørne til gengæld aldrig den morgen/formiddag: 9 lommer og 0 (NUL!)  fiskeørne.

Til gengæld var den sydlige vind god for glenter, ikke mindre end 10 røde og 3 (muligvis 4) sorte glenter passerede i dagens løb, det samme gjorde 86 spurvehøge. Et sted mellem 15 og 20 fjeldvåger (en enkelt 1K) fløj frem (og tilbage), og det samme gjorde vel omkring 100 musvåger. En enkelte våge (foto) så idiotisk leucistisk ud, og der var nogen tvivl om arten – hybrid var på et tidspunkt inde over) nærmere granskning af fotos fra KNP hælder helt til en nedslidt fjeldvåge – en fejlfældning?

En mosehornugle rastede i Nedre Mose og det samme gjorde 2 vandrefalke om eftermiddagen. Over havet sås en 2K gråmåge. Godt 1600 sortænder fløj øst og 4 kjover gjorde det samme i løbet af dagen. En lidt mat dag, forventningerne taget i betragtning – og det kan man i virkeligheden ikke tillade sig at påstå. Fornuftig vurdering og historiske fakta viser, at det med havgusen forekommer hvert år.

Ekr

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s