Ørkensanger – 4 fund for DK!!

I dag startede obsen klokken 04.46. Vejret var meget solrigt med næsten ingen skyer. Der var overraskende få fugle i luften selvom det var klart vejr om morgenen. Lige pludselig bliver der meldt en mystisk sanger ud vi lige skal tjekke. Anders Wiig står med sin kikkert og kigger lige ned af skråningen på Verdens Ende. Vi andre kommer over til ham og vi ser en meget lys-grålig sanger, som vi i starten forventer bare er en lys Gransanger, men lige pludselig ser vi en rød hale og lyst øje! Der går ikke mange sekunder før der bliver sagt Ørkensanger, og ganske rigtigt er der tale om 1 Asiatisk Ørkensanger. Den sidder og hviler sig efter den formodentlig lige er landet efter et langt nattræk. Vi står rigtig længe og kigger på den og flere og flere folk kommer til. Meldingen om Ørkensanger bliver selvfølgelig hurtig spredt, og der blev ved med at komme nye folk der ville se fuglen. Den flyver på et tidspunkt et par hundrede meter syd på, men bliver i området og den bliver naturligvis fotograferet og kigget på gennem hele dagen. Anders Wiig er finderen af fuglen, og det fund er kommet flere hundrede ornitologer til gode! Tillykke med fundet! Det er 4 Fund for DK, og den yngler nærmest kun i centralasien. Der er meget få fund årligt i hele Europa. Den er aldrig set i Skagen før!

Som jeg skrev før var der meget få fugle om morgenen og det fortsatte faktisk det meste af formiddagen fordi der også kom en del havgus. Det var først omkring klokken 12.00 at der begyndte at trække nogle rovfugle. Det blev til: 115 Hvepsevåger, 1 Sort Glente, 2 Røde Glenter, 2 Fiskeørne, 3 Mosehornugler, 2 Lærkefalke, 1 Dværgfalk og 37 Tårnfalke. Udover rovfuglene kom er også hele 5 Biædere, 4 af dem kom sammen i en flok. I modsætningen til gårsdagens eksemplar kom de flyvende næsten ind over os, så vi fik dem rigtig fint.

JoK ligger et billede ind af Ørkensangeren senere, derudover ligger der gode billeder på hjemmesiden: http://www.netfugl.dk

DMa 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s