Kanon trækdag!!!

I dag startede obsen klokken 04.48. Vejret var let oversket med en del sol til tider. Vinden kom fra sydøst og var ret svag. Der var rigtig meget træk i dag, og artsdiversiteten var meget stor. Af havfugle var det endnu engang Rødlommer der dominerede havfugletrækket. Der kom lige omkring 200 Rødlommer i dag. Deriblandt var der hele 3 Islommer, 2 af dem næsten samtidig, indenfor 2 minutters mellemrum. Og i dag var dagen hvor der kom 1, 3k+ Mellemkjove trækkende NØ! Det er sjældent at der kommer en voksen Mellemkjove, de fleste af dem er ungfugle. Af andre kjover kom der 5 Almindelige Kjover og 2 Storkjover. Derudover blev der fundet 1 rastende Hvidvinget Måge.

Der var også fint gang i småfuglene i dag. Nogle af dagens mange arter bestod blandt andet af: 5 Hedelærker, 125 Gule Vipstjerter, 1 Turteldue og 1 BIÆDER! Denne gang blev turtelduen arts bestemt, og der var heller ingen tvivl om at det var den normale Turteldue. Lige omkring middagstid kom der en melding over walkie talkien om 1 Biæder. Vi skyndte os naturligvis at få en stedbeskrivelse, og det lykkedes os at finde fuglen. I starten fløj den inde over Ellekrattet og lidt vest for Ellekrattet, men lidt efter kom den fint trækkende forbi os ude på Grenen. Samtidig med Biæderen kom der også 1 Hvid Stork trækkende.

Der kom også lidt rovfugletræk i dag, blandt andet: 3 Hvepsevåger, 7 Røde Glenter, 1 Steppehøg, 2 Fiskeørne, 1 Dværgfalk og 1 Lærkefalk.

Af andre usædvanlige arter kan nævnes 1 Gulirisk, 1 Karmindompap, 2 Piroler og 3 Traner.

DMa

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s