18/5-2012 Uforventede god trækdag!

I dag kom jeg til at sove en halv time for længe, så obsen først startede 05.20 Der var blå himmel med nogle få skyer og vinden var i vest. Havfugletrækket bestod mest af Mallemukker med hele 2300 inden dagen var slut. Den største mallemuktrækdag i år vi har haft indtil nu. Af andre havfugle kom der 2 Almindelige Kjover, cirka 120 Rødlommer og hele 4 Storkjover samt 2 Islommer.

Klokken 07.39 opdager MKH en ryle der ser lidt sjov ud. Hans første tanke er en Brushane, men han bliver hurtigt klar over det ikke er nogen Brushane. Han beder alle på bakken om at tjekke denne ryle samt at han siger det måske er en Stribet Ryle. Og ganske rigtig efter fuglen havde lavet op til flere rastforsøg/trækforsøg er vi på dette tidspunkt alle sikre på at der er tale om 1 Stribet Ryle. Dermed 4 fund i Skagen nogensinde og rigtig godt fundet af MKH!! ABK fik fine dokubilleder af fuglen som i kan se nedenfor.

Af rovfugle var der 2 Fiskeørne, 3 Hvepsevåger, 2 Røde Glenter, 2 Sorte Glenter, 3 Blå Kærhøge, 1 Vandrefalk, 1 Lærkefalk og 2 Dværgfalke!! Dermed også en rigtig fin trækdag på rovfuglekanten.

Af andre usædvanlige arter var der: 2 Piroler, 1 Canadagås, 3 Traner, 1 Hvidvinget Måge, og 3 Temmincksryler.

Der stod 50 birdere på Grenen i dag, så vi var mange til at finde fuglene.

DMa

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s