SU-race på Grenen!!

I dag startede obsen klokken 05.20. Vejret var solrigt, der var dog lidt diset i en times tid fra morgenstunden. RoC og EC kom 40 min tidligere end mig, og de havde haft omkring 20 trækkende Fjeldvåger inden jeg kom. Det er ret mange i forhold til at det er så tidligt på dagen. Ellers var der nogenlunde det der plejede at være, med undtagelse af en Græshoppesanger der sad og sang et godt stykke væk. Og der blev også set en Vendehals på Sylviastien.

Klokken 07.14 til 07.16 kom der en mærkelig vipstjert på trækforsøg ind over Verdens Ende. Lige i starten troede vi det var endnu en Citronvipstjert, men den havde et mærkeligt kald. Pludselig opdager vi den har det sort hovedet og har hvide vingebånd. Der bliver taget en del billeder og en lydoptagelse af dens kald. Efter vi får kigget på billederne og hørt lydoptagelsen er konklusionen klar! Det er en Sorthovedet Gul Vipstjert. På latin hedder racen en Feldegg. Det er en race af Gul Vipstjert, og derfor ikke en selvstændig art. Den kommer ind over os 2 gange hvorefter den flyver SV og lander cirka en km væk, nok omkring Åkandevej. Det er nummer 2 fund i DK! Lad os håbe at vores dokumentation er nok til en SU-godkendelse.  På hjemmesiden http://www.netfugl.dk ligger der billeder af fuglen.

Resten af formiddagen trækker der lidt Rødlommer, og der en Hvidvinget Måge der raster ved Skarvkolonien. Ud på eftermiddagen kommer der en del rovfugle. Så dagens rovfugletal får i her: 300 Musvåger, 72 Fjeldvåger, 3 Sorte Glenter, 4 Røde Glenter, 4 Havørne, 1 Steppehøg, 3 Fiskeørne og 1 Lærkefalk.

Skrevet af: DMa

4 tanker om "SU-race på Grenen!!"

  1. Tak Jon! Det var jeg faktisk ikke klar over!
    Nu er foråret jo ikke slut endnu, og vi er kommet op på 34 (16.maj), Hvem ved…..selvom vi nok må formode en nedgang i antallet densidste 1/3 af måneden. Langtidsudsigten er dog ret lovende for steppehøg.

  2. PS.: Personalia: Da jeg ankom til Flagbakken var HBP og GBP naturligvis allerede på plads, med de mødte mig med nogle underlige fedtede smil, som de ikke burde sidde med på deres sidste dag i Skagen denne omgang. Det var nu ikke fordi gribben eller den sjældne ørn var kommet og havde vendt.
    Det var såmænd fordi den to rovfuglespecialister havde haft lejlighed til at studere en rastende broget fluesnapper på helt tæt hold, noget – betroede de mig- som var helt enestående, da de stort set aldrig så dén vej (dvs. under horsonten….)

  3. Nordstranden var sandt at sige ikke meget værd om morgenen, da havgus(t)en bredte sig lidt efter solopgang. Da det lettede igen kl godt 7 håbede vi på et alvorligt lom angreb; men dette udeblev endnu en gang ,vinden havde også øget uden at være kraftig og lå og rodede mellem vest og nordvest, som ikke er de lykkeligste omstændigheder at være i på Nordstranden. Efter 236 lommer blev det klart, at det heller ikke var idag, at det skulle ske. Den den lidt svage vestlige vind og skylaget gav løfter om endnu en god dag på Flagbakken, inden vejret tilsynelandende bliver dårligt (for Skagen). Rovfuglene var lidt længe om at komme igang, og rigtigt liv blev der først efter 1030, så kom der til gengæld fint gang i den, med vandrefalk og 14 individer ialt, som den ypperste art. Ørne var ventet; men det blev “kun” til 4 havørne (3 samtidig). Steppehøg både i morges og på Flagbakken gav et årsresultat, som nu er rekord for Skagen (og Danmark + sikkert også Skandinavien ). Vi ligger nu omkring 28, og det er ikke slut endnu! Det skal for øvrgt tilføjes at de 6 steppehøge i går er både det højeste antal fra Danmark (og Skandinavien) på en enkelt dag. Steppehøge antallet og tiderne ligger hos KNP for nærmere granskning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s