Citronvipstjert og Rovfugletræk!!

I dag startede obsen klokken 05.28. Vejret var let overskyet med en del sol, senere hen på dagen blev det helt skyfrit og fuld sol. Først på dagen træk der rigtig mange småfugle! Det var blandet Bogfinker, Grønsiskener, Engpiber og Kvækerfinker. Vi regner med der trak cirka 20000 småfugle i alt, hvor at Kvækerfinken havde den største procentdel. Men ellers var der hvad der skulle være, altså lidt Ringdrossler, en masse Skovpibere, og en af årets første Skovsangere! 

Klokken 08.01 råber RoC lige pludselig CITRON! Med det samme vidste vi hvad det drejet sig om, han havde hørt en CITRONVIPSTJERT!!! Vi andre der stod på bakken skyndte os at finde fuglen i kikkerten, og førstehåndsindtrykket var en korthalet vipstjert med et gult strejf. Vi fulgt den så længe vi kunne, og den landet ude mod spidsen af Grenen, ude ved den Helt Nye Strandeng. Vi løb selvfølgelig derud så hurtig vi kunne og fandet en flot hun Citronvipstjert, gående sammen med nogle få Hvide vipstjerter. Vi fik kigget på den i cirka 10 minutter rigtig godt i teleskop, hvorefter den fløj ind mod byen. Vi gik tilbage på bakken og afventede om den skulle komme tilbage. Og ganske rigtig, efter blot endnu 10 minutter kom den retur lige ind over os, og fløj hen på den Helt Nye Strandeng igen. Vi gik derned igen, og denne gang fik både JoK og jeg dokubilleder, og JoK tog også en film, som i kan se. Citronvipstjerten blev dernede resten af dagen, og fik mange tilskuere de næste mange timer.

Mens vi gik derned i anden omgang fandt vi på vejen en Mosehornugle og en Bjerglærke.

Omkring klokken 10 begyndte der at trække rovfugle. Det skulle vise sig at blive en god rovfugletrækdag. Her får i tal på nogle af arterne. Jeg har nok ikke fået noteret alt, men det meste. Omkring 10 Vandrefalke, omkring 10 Lærkefalke, 2 Røde Glenter, 200 Spurvehøge, 8 Fiskeørne, 12 Dværgfalke, 2 Steppehøge, 50 Fjeldvåger og 65 Tårnfalke. Så en rigtig stor trækdag for både rovfugle og småfugle!!

Billede

På billedet ses en trækkende Lærkefalk. Billedet er taget 01-05-2012.

Skrevet af DMa   Fotograf: DMa

2 tanker om "Citronvipstjert og Rovfugletræk!!"

  1. Meldinge(r)n(e) om citronvipstjert på Grenen gav naturligvis noget uro hos de mange observatører, som havde indledt dagen på Nordstranden,og en del valgte naturligt nok, at tage chancen og køre til Grenen. I modsætning til sidste år, hvor den første stationære citronvipstjert kun holdt en times tid, var dette eksemplar standhaftigt og blev i området et helt døgn, og kun de mere “krukkede” (læs garvede) og rovfugleantusiasterne afstod helt fra at eftersøge fuglen. Det skal for fuldstændighedens skyld tilføjes at for de heltidsobserverende fuglefolk er citronvipstjerten ikke længere enestående om foråret. Det gør at adrenalinen ikke bobler helt så meget, hvis man er i gang med noget andet.
    Dagens stepprhøge tal nåede, som det ser ud nu – op på 4 g vandrefalk nåede op på 14. Disse tal er dog ikke KNP reviderede endnu, og bliver det først i en større sammenhæng, når alt er dateret og sammenlignet.

  2. Smuk beretning. Hvorfor var jeg der ikke? Håbet der er lidt tilbage at se på, på fredag :0)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s