Storlom og Amerikansk Mågeart

I dag var jeg ved Grenen klokken 05.30, vejret var let overskyet med en del sol til tider. Der var næsten ikke noget havfugletræk, der kom kun 19 Rødlommer og 1 Sortlom. Der var også få Sortænder, cirka 400 trækkende øst. Småfugle var der heller ikke meget af, finkerne gik ret spredt og der var ikke ret mange. Af havfugle kom dog en trækkende Storkjove ude over havet, plus en rastende Hvidvinget Måge. Lige da min 5 timers periode var ved at være slut kom der en Islom trækkende NØ lige ind over Verdens Ende. Den fik vi set rigtig godt, og sammen med den Hvidvinget Måge nok dagens bedste fugl. (se evt HKP´s billede på dofbasen.)

Af lidt usædvanlige obs kan nævnes 1 Hedelærke, 40 Lille korsnæb, 2 Sortkrager og 2 Knarænder. Senere på dagen blev der fundet en Steppehøg af KMO ved Flagbakken. Som i nok kan fornemme var det ikke en trækdag der går over historien.

Skrevet af: DMa

En tanke om "Storlom og Amerikansk Mågeart"

  1. På Nordstranden brugte vi en hel del tid på at fundere over det manglende havtræk, hvor både sortænder og lommer svigtede, trods det vindmæssigt fine – men kolde vejr. En enkelt storkjove og en halv snes mallemukker på rasende stor afstand hjalp ikke overvældende meget på humøret. Et opkald fra ROC om islommen fik dog humøret tilbage hos de tilbageblevne, da fuglen NV trækretning gjorde, at vi fik den på ganske pænt hold.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s