Årets første SU-art i Skagen!!!

Jeg var ved Grenen klokken 05.45 i dag. Det var koldt og klart vejr med blå himmel og solskin. Der var ret få fugle i luften. Der træk lidt Spurvehøge og lidt Engpibere og den slags men ikke i ret store tal. De første par timer var der også cirka 4000 Sortænder der træk vest på. Klokken 06.05 fandt vi 1 Skestork som lavet et trækforsøg, samt 2 Nilgæs. Af rovfugle var der 1 Havørn og 1 Sort Glente. Af lidt usædvanlige småfugle var der en rastende Stenpikker og en trækkende Bomlærke samt 2 Ringdrossler. Omkring klokken 11 kom der også 1 Hvidvinget Måge flyvende ind over Verdens Ende, den fik vi set ret godt. 

Klokken 16.10 blev årets første SU art fundet fundet i Skagen. I cirka 3 minutter Rastede der 1 CITRONVIPSTJERT ved Nedre Mosevej. Den gik sammen med 10-12 Hvide vipstjerter og fløj efter 2-3 minutter SØ mod Odinsvej. Fuglen er siden da ikke blevet genfundet. Lad os håbe den dukker op i morgen.

Skrevet af: DMa 

En tanke om "Årets første SU-art i Skagen!!!"

  1. Efterrationalisering: Jeg tror, at langt de flest af de mange, som gik forgæves efter citronvipstjerten, regnede med at se og især høre den på Grenen morgenen efter. Det blev imidlertid ikke sådan, så nu må vi til gengæld håbe, at finderne indsender fuglen, så den kan blive officielt registreret. Citronvipstjerten ekspanderer jo sit udbredelsesområde mod vest i en forbløffende fart disse år, så det gælder om at få samlet så mange data om arten som muligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s