Søndag – 22-04-2012

I dag startede obsen klokken 05.51. Det var overskyet og vinden kom fra øst men det var tørt det meste af dagen. Der var mange rovfugle i luften. Der kom blandt andet 21 Blå Kærhøge samt 2 2k Steppehøge. Der er lagt op til at vi ser en del Steppehøge i år, det kunne sagtens være en invasion af mindst samme kaliber som sidste år. Nu har vi set 6 allerede i år, og det er rigtig mange i forhold til for få år siden hvor man skulle være heldig hvis man så en. Udover Kærhøgene kom der sidst på dagen 5 Røde Glenter på en gang. Og lidt mere spredt ud over obsen kom der 7 Fiskeørne, 3 Vandrefalke, 1 Sort Glente og 1 Hvid Stork.

Af andre usædvanlige fugle kom der 16 Ringdrossler, 1 Stor Tornskade og 1 Stor Flagspætte! Spætten er nok den samme som i går. I løbet af dagen kom der cirka 250 Rødlommer og deriblandt 4-5 Sortlommer. Så en ganske fuglerig dag på Grenen.

Billede

Billedet er taget den 21-04-2012. Morgenobs på Grenen

Jeg ved at Norstrand har haft en rigtig god dag, men jeg er ret sikker på at Erik Kramshøj skriver nogle af deres obs ind som supplering til mit indlæg.

Skrevet af: DMa    Fotograf: DMa

En tanke om "Søndag – 22-04-2012"

  1. Det blev en usædvanlig fin dag på Nordstranden – ikke midst på grund af JHC’s udholdenhed hele dagen: 51 blå kærhøge (det er længe siden, at vi har haft så stort et antal), 32 fiskeørne, 11 vandrefalke, 29 dværgfalke og op mod 200 spurvehøge. Over 30 alm. kjover passerede og 355 lommer (Ekr) plus 5 sortstrubede. Blandt 750 noterede h/f terner (dvs. F-terner) sås den for Skagen fåtallige dværgterne ( kun et par stk ses årligt). Grenens store tornskade kunne suppleres med en rastende i Nedre Mose (PEP). Undertegnede fik hvid stork som haveart, hvilket må betegnes som fuldstændigt ligegyldigt i en større sammenhæng 😉
    Ekr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s