Digesvale, et tidligt fund!

I dag var jeg ved Grenen 06.09. Det var klart vejr med få skyer på himlen. Dagen startede stille og roligt ud med at der rastede en Stor Tornskade og årets første Skovpiber på Grenen kom trækkende. Der var også en Svaleklire der lavet et trækforsøg plus en Bomlærke. Cirka klokken 09.00 opdaget RoC en Kjove Sp 3 km ude over havet, som landet på vandet. Desværre landet den på vandet så vi kunne ikke artsbestemme den. Heldigvis genfandt jeg den 10.43 flyvende mod øst, og det viste sig at være en Storkjove som er ganske forventet på denne årstid.

Udover Kjoven fandt RoC også årets første Pungmejse på Grenen. På dette tidspunkt var KNP lige ankommet. Og via hans iphone kunne vi afspille dens kald, så vi kunne komme rigtig tæt på. Den blev set rigtig godt!

Kort tid efter blev der også fundet en Digesvale, og det er det tidligste fund i Danmark nord for Århus i år. Så klart en af dagens bedste fund! Vi fandt omsider også 2 Mosehornugler, som også er helt forventet på denne årstid. Det var også den største Musvågedag jeg har haft heroppe indtil videre, der kom 210 trækforsøgende. Og endnu en gang fandt vi en Agerhøne, som helt sikkert er den samme fugl, som her forleden.

Folk i felten: DMa, RoC, KNP, ALJ, OKr + 10

DMa

2 tanker om "Digesvale, et tidligt fund!"

  1. Det er langt fra den tidligste digesvale nord for Århus nogensinde. Prøv at tjekke DOFbasen. Faktisk er den senere (nord for Århus) end det har været tilfældet de seneste flere år….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s