Ustabilt vejr inklusiv årets første skypumpe!

Jeg var ved Grenen klokken 06.15. Det var overskyet og næsten ingen vind. Skyerne signaleret at der kunne komme nogle ordenlige regnskyl, men det regnede næsten ikke. Og som vi har været inde på er ustabilt vejr godt til trækfugle, og det var også ganske tilfredsstillende fuglemæssigt. Dagen startede godt ud med en lidt sen Ringdrossel og 1000 Bogfinke/Kvækerfinker i EN flok, samt en rastende Stor Tornskade. Cirka midt på formiddagen kom der en flok på 500 Kortnæbbet Gæs, som er den største flok vi har haft indtil videre. 

Kort tid efter kom der en Blå Kærhøg der tilfældigvis skræmte en Agerhøne op! Agerhønen er ikke særlig almindelig på Grenen, den er faktisk ikke engang årlig, så det er nok dagens bedste fugl sammen med en trækkende Lapværling, som dog ses noget oftere.

Derudover var der årets første skypumpe, og det er et rimlig tidligt fænomen. Det plejer at være et sommerfænomen, som faktisk ses mest i august. Men det er et godt signal, fordi det signalere at der er noget varme der siver op gennem Danmark for tiden. Og varme er meget det vi mangler for at få de store trækdage.

Folk i felten: RoC, DMa, KNP.

DMa 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s