MEN så kom der regn!!

Jeg var ved Grenen 06.20, og det lagde godt ud med en masse rastende Spurvehøge, lidt trækkende Sortænder og lidt trækkende Lommer. Derudover var der også en del finker, Grønsiskener, Bogfinker, Vipstjerter. MEN så kom regnen, omkring klokken 07.30 startet der lidt støvregn som blev kraftigere og kraftigere. Og det varede cirka til klokken 11.00. RoC og jeg havde flyttet os hen til Ellekrattet, for at stå lidt mere i læ og ly. MEN så kom opklaringen! Så jeg gik ud på Grenen igen, men desværre skulle RoC arbejde, så han tog ikke med.

Ude på Grenen væltet det med Sortænder. Der kom cirka 4500 trækkende øst, og de kom over en 4 timers periode, så altså lidt over tusind i timen. De startede omkring klokken 10.30 og det varede frem til klokken 13.30. Rødstrubet Lommer kom der 154 af i samme periode. Udover Sortænderne og Lommerne var der 20 Spurvehøge i luften, en Blå Kærhøg og en Dværgfalk. Lige pludselig kom der også 3 Alm Kjover trækkende øst, og ret kort tid efter Kjoverne have været der, stoppet ande og havfugletrækket.


2k vandrefalk

Så begyndte rovfuglene stille og rolig at dukke op. Som dagen skred frem kom vi op på omkring 100 Musvåger, 1 Havørn, 2 Fiskeørne, 4 Røde glenter, 40 Spurvehøge, 1 Vandrefalk og 1 Fjeldvåge. Og som et lille krydderi på dagen kom der også en trækkende Gulirisk nordøst.

Folk i felten: RoC, DMa, JoK, KNP.

Skrevet af DMa

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s