Intet nyt!

Jeg var ved Grenen klokken 6.40, det var igen en solrig morgen og klart vejr. Vi startet dagen med at havobse som vi plejer. Der kom de sædvanlige fugle altså Suler, Sortænder, Ederfugle og Rødstrubet Lommer. Der kom ikke nogle høje tal af nogen art. Senere på dagen kom der nogle Musvåger og Spurvehøge, men heller ikke i særlig høje tal. Grunden er at der er for meget kold nordenvind, og det er for stabilt vejr. Vi skal have nogle varme sydlige vinde, og noget regn, gerne om natten. Når det sker, kommer der mange fugle. Så længe vejret er så stabilt, og vinden er i nord, kommer der ikke særlig mange fugle, og vi får ikke nogle sjældenheder at se.

Dog genfandt Rolf klokken 11.13 den Kongeørn der har strejfet rundt i noget tid. Den var meget højt oppe så vi fik desværre ikke nogle billeder. Den reddet da dagen en lille bitte smule, men jeg må indrømme jeg er ved at blive træt af kold nordenvind.

DMA           

2 tanker om "Intet nyt!"

 1. Hej David

  Tak for en super blok.

  Du skriver, at søndenvind og regn (helst om natten) giver trækfugle. Jeg er helt med på vindretningen, men hvorfor er regn godt? Hvorfor kan regn sætte gang i trækket?

  Venlig hilsen
  Martin Lundholm, Vodskov

  • Hej Martin. Tak for din respons!:)
   Regnvejr er godt om natten fordi der er mange fugle der trækker om natten, og hvis det begynder at regne for eksempel klokken 03.00 så stopper fuglene med at trække, og dermed sker der en ophobning af fugle. Hvis det så klarer op igen klokken 08.00, så starter fuglene igen med at trække. Derfor er det rigtig godt for os ornitologer hvis der bliver sat en stopper for fugletrækket om natten, fordi så kan vi se alle de fugle der ikke kunne trække videre på grund af regn i nattens løb.
   Dermed for vi set alle de fugle vi ellers ville være gået glip af, hvis det regner hele natten og så klarer op.

   Du er meget velkommen til at stille yderligere spørgsmål.

   DMA

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s