Godt med småfugle, og en sjælden gæst!

Jeg var som sædvanlig ved Grenen omkring klokken 07.00, og man kunne hurtigt fornemme at der var mange småfugle i luften. “Desværre” var det forholdsvis klart vejr, så mange af fuglene fløj meget højt. Af den grund er der måske fløjet omkring 10000 småfugle forbi os, vi ikke har nået at se eller tælle. Men vi nået at tælle lige omkring 6000 af de småfugle der kom forbi os. Mange af dem var Bogfinker, med lidt blandet Kvækerfinker, Grønsiskener og Tornirisker imellem. Vi fandt igen en Gråmåge som sandsynligvis er den samme som vi så igår.

Efter 3 timer begyndte trækket at falde kraftigt, og der kom heller ikke ret mange rovfugle. RoC fandt dog en Vandrefalk flyvende ude over havet.

Klokken 11:48 blev der meldt en Grønspætte ud af JoK på Dofcall. Grønspætten er en sjælden gæst heroppe i Skagen. Det er ikke en fugl man ser hvert år heroppe. Jeg valgte dog at tage hjem og håbe på den blev genfundet, og ganske rigtigt, lige da jeg sad og spiste aftensmad cirka klokken 18:30 fik jeg vide at Grønspætten var blevet fundet af RoC lige ude foran mit hus. Jeg skyndte mig naturligvis ud og fik set den ganske kort. Den blev desværre skræmt væk af en Husskade i det træ den sad i. Så det var en meget kort fornøjelse:D

Ser frem til endnu en dag i morgen!

DMA    

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s