torsdag 22 september

Allerede en halv time efter obs. start kunne KNP endelig løftet åget fra vores (ROC,EKr og senere JPe) tyngede skuldre ved at råbe: lille kjove! Vi har nu i mere end 3 uger siddet og spejdet manisk og efterhånden også mekanisk efter arten uden at se noget (med en enkelt undtagelse) som bare lignede en smule, og så endelig en 1k af mellemformen, som oven i købet var så elskværdig at raste i strandkanten og ind imellem jagende under hele obsperioden. En sær og salig ro sænkede sig over observatørene. Da KNP en times tid efter opdagede en thorshane som slog sig ned udfor obsposten nogle minutter inden den trak vest, havd vi det temmeligt fint resten af morgenen.
En ting er at se fuglene, en anden at se dem optimalt!
Det var ellers ikke det bedste vejr for havfugle: Halvskyet og  svag/jævn vind fra SV. Det kunne vi godt mærke,de sædvanlige måger og terner rastede i stort tal (ca 3500 i alt); men der var ikke meget gang i trækket.
vinden øgede  efter en heftig regnbyge kl 0950, og det bevirkede en stor ansamling af fjordterner udfor Grenen sidst på formiddagen (145).
Kun kortnæbbet gås trak i større antal mod SV. Godt 650 sås frem til kl 12 – der er sikkert kommet flere spredt over eftermiddagen.

EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s