onsdag 21 september

Erik Kramshøj tæller........, Grenen 21/9 2011. Foto: KNP

På grund af kraftig regn startede obsen kl. 0745-1245. Den første halvanden time var blottet for trækbevægelser, da det stadig regnede pænt. Ikke desto mindre var der tæt besat af måger på Grenen  og KNP talte det højeste antal sildemåger i efteråret (106.) Pænt med rider (89 ) og suler (89) –  de identiske tal er ikke med vilje! Efterårets første flokke af kortnæbbet gås ankom og rovfuglene var repræsenteret med fiskeørn, blå kærhøg, vandrefalk og en dværgfalk som med held slog en træt stenpikker.  Småfugleindtrækket var stort, især når man så mod N langs kysten. Det var også meget spredt i på selve Grenen ret fåtalligt – engpiber først og fremmest.
Amerika og Sibirien mødtes i form af den amerikanske sortand, som især tidligt i regnvejret, hvor der ikke var nogen vind konne ses nogle hundrede meter S for Spidsen.
Dagens største oplevelse blev en Hvidbrynet løvsanger, som blev spottet (igenigen af ROC’s uforlignelige hørelse), da den slog sig med i buskadset lige bag obsposten for med forbløffende enargi at bevæge sig gennem buskene mod V.  Min ringe hørelse var også lidt med til dramatikken, idet jeg ikke havde opfattet de egentlige kendsgerninger omkring opdagelsen, så jeg blev mageligt siddende på min post og talte fugle, som ikke rigtigt var der.  En vinken fra KNP, samtidig med at LPe i forbifarten fortalte, at den altså var  rigtig nok,  fik mig op på de stive ben. Jeg nåede at se den, omend ikke nær så godt som de 3 andre. Det var næsten mere end jeg havde fortjent.
3 marsvin såsog gråsælen, som vi har set en ugen tid indtog en halv meter torsk under overværelse af adskillige misundelige svartbabe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s