tirsdag 20 september

Man kan godt sidde en stort set trækløs dag og ha’ det helt fint. Altså når det  gælder mangel på direkte træk. Sådan havde undertegnede det denne morgen. Der vat nok at se på på Grenen, og der blev flere og flere fugle i løbet af formiddagen, selvom man ikke kunne se ret meget andet end kaotiske rundgange hos terner, rider, suler og ikke mindst alm. kjover, som tonsede rundt mellem Nordstranden og Grenen i mere eller mindre halvhjertede jagter på terner og rider.  PÅ et tidspunkt var der 7 i luften samtidig, og man skal langt tilbage for at opleve, at man ikke kunne undgå at se kjove(r), ved almindelig panorering mellem Grenen og Nordstranden. 6 kjover sp. blev set trækkende på en nærmest umulig afstand, så sp.-betegnelsen indicerer ikke, at det skulle være en af de andre arter.
76 suler sås samtidig over revet og 12 dværgmåger var qua den kra ftige søndenvind i går åbenbart kommet så meget ud af kurs, at de trak mod ØSØ så det kunne ses.
Første dag i min periode med kun 1 storkjove. Også første dag med 4 lapværlinger.
Knap en time før det var slut opdagede ROC med vanlig skarphed en storpiber på trækforsøg. I dag var den tilstrækkeligt vægelsindet til ikke at vide om den skulle raste eller flyve ind igen, så den fløj rundt omkring os i 9 min. inden den returnerede ind over reservatet, hvor den nok gik ned (omkring Åkandevej mente ROC). Den blev i øvrigt mobbet kraftigt flere gange af flere engpibere…Klassens tykke dreng. Eller en variation over temaet: Musvåge mobber kongeørn. 😉 
Efterårets 2. storpiber , som så ud som om den havde en kile i halen (manglende midterfjer?), gjorde imidlertid ikke ROC’s noget gustne sindsstemning bedre. Hans fyndige kommentar umiddelbart efter: “Jeg er træt af storpiber og dværgværling. De er kedelige!”
Så det……
Han gik derefter ud og genfandt den amerikanske sortand.
Om det gjorde humøret bedre ved jeg ikke.
Dagens 3. observatør, JPe gik kort tid for storpiberen kom. Han har nok i højere grad grund til nedtrygthed.
Det ved jeg heller ikke om han har.
Fortsættelse følger.

EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s