lørdag 17. september

På Grenen om morgenen: JPe,KNP,OS,FRS,KNP og EKr.
Grenen kan også mere end at byde på konstant og ind imellem massivt træk af storkjover. I dag slog vi til med 2 SU arter: Amerikansk sortand blev spottet af KNP, som i dag ville mere end bare  tælle de 785 sortænder, og omkring kl.ca 0920 havde han fået opdaget og efter et par minutter fået os andre tilstrækkeligt imformeret, sålededes at vi kunne se den – i korte glimt, da den lå på SØ siden af Grenen og da vinden var temmelig krads. Lyset var til gengæld OK, og vi fik alle set fuglen – mange gange – i glimt. Vi håber, at den bliver hængende nogle dage…
Det var funderinger: Kunne det være samme fugl, som den vi så i foråret,   jfr. Blåvand (og efterhånden måske også  Melby på SJ. Nordkysten). Der var almindelig enighed om, at det kunne det da måske godt , der var også enighed om, at inividuelle forskelle på Amerikansk Sortand nok er lidt vanskelige at have med at gøre….
ROC og JPe  kom til senere, ROC havde hørt noget som sagde “tik” og måske fløj over os , og han og JPe gik østerud mod spidsen, hvor vi mente, at en ret lille småfugl havde slået sig ned. Den kom tilbage med mistanken – intet andet. KNP, FRS & OS gik ned til bunkerne Ø for P-pladsen, for at få bedre fat i Sortanden. Mens de gjorde det, hørte jeg igen ROC med fyndig røst sige det for feltornitologer så bevingede ord: “Tik!”  Denne gang fik vi alle 3 kontakt med den overflyvende fugl, som havde et herligt mistænkeligt jizz, og som også slog sig ned, hvor der (igen) var mulighed for at finde den. ROC og JPe storkede atter et par hundrede meter østpå; efter en halv snes minutter kom det
forløsende ord fra ROC over Walkien: “Dværgværling!”
Jeg gav mig selv fri en halv  snes miutter og storkede -som jeg havde set de andre gøre- mod Ø. KNP havde allerede reageret og var på plads, og EC havde forladt sit hjem for en kortere bemærkning.
Det kan nok være, at den fugl blev fotograferet! Den trissede stilfærdigt fouragerende rundt i marehalmen, og virkede ikke særligt påvirket af omstændighederne. Ikke nær så påvirket som os….. Hele resten af dagen brokkede ROC sig overhovedet ikke over Skagene manglende sjældenheder.
Dagen bød også på flere herligheder: Lunde, Mellemkjove og Sabinemåge, som den nu helt tændte ROC kunne melde fra sen eftermiddag; (vi andre var til møde om Skagen Fuglestations fremtid).
Alm. Kjove og Storkjove sås i behersket omfang  ( 15 og  6 registreret som træk) 4-5 alm. kjover konstant omkring revet. Pænt med suler:  118 på Skageraksiden og 103 på Kattegatsiden. Det var denne morgen nødvendigt at se i begge retninger samtidig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s