onsdag 14 september

 (ROC,JPe,EKr): Kraftig blæst og småregn ved obsens start. Efter god ten times tid stoppede bygerne  og  det blev helt antageligt at siddde på Verdens Ende.  Jeg startede på pladsen med Ø-udsigt, men vinden havde en tendens til at rykke eftertrykkeligt i både mig og skop, således at jeg efter en time rykke 30 m. med vest, hvor ROC sad, hvor man ser mere mod NNØ. 
Utroligt hvad ca 30 meter kan gøre!

Ternetrækket som var helt umuligt at få rede på med den direkte udsigt mod øst til revet  og var  lidelse at have med at gøre. Det blev reduceret med ændring at vinklen til nu “kun” at være umuligt. Splitternen havde endnu mindre retningssans end i går og fjordternen var heller ikke for god. Vestgående bevægelser var der dog – også for riden, som i dag var behersket.
Kjoverne fjasede ubekymrede rundt i den oprørte vandskorpe, og en del trak da også efterhånden mod vest. 20-25 almindelige kjover i løbet af morgenen er et rimeligt estimat og ret godt for Skagen.
Storkjoven var som sædvanlig lidt lettere at ha’ med at gøre  med 19 trk  V-NV, mens den lille kjove bestandig bedrager med sit fravær.
Pænt med Lysbugede knortegæs (227) samt 7 dværgmåger og en indtrækkende vandrefalk satte lidt stemning, men vi havde sat næsen op efter mere, og det fik vi lidt før kl. 0830, da ROC skarps forfulgt af JPe råbte HOV!! En reaktion på noget,mente måtte være en storpiber. (Jeg kunne selvfølgelig som sædvanlig ikke høre en dyt, men til gengæld se fuglens overvægtige vipstjertejizz, da den fløj tilbage efter endt trækforsøg). Dog: V isyntes det var lidt for lidt at bestemme den sikkert på, da vinden havde generet lyden fra den overflyvende fugl.
Der gik ca 20min. før ROC råbte HOV!!  igen, og nu var fuglen så venlig at gå til rast i klitterne ca. 100 fra os. ROC gik straks derud, fik den bestemt, og den returnerede så tæt på os, at selv jeg kunne høre kaldet.
Det blev altså en sibirisk – ikke en amerikansk fugl, som skulle bringe glæde og feststemning hos de 3 forblæste på Grenen den stormfulde morgen!

EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s