lørdag 10 september

(ROC, EKr) En overskyet men lun og smuk morgen med meget svag vind fra S, som drejede lidt østover til 4-5 m/sek og indeholdt en hel del støvregn fra kl. 10, hvorefter al bevægelse gik i stå, og  jeg for en gangs skyld ikke behøvede at “planke” de skjulte rastende vadere fra andre – det var nu ikke fordi der vær særlig mange at kigge på.

 Knap 400 rider blev klikket mod NV, hvoraf de fleste i den første obstime. Trækket var rodet og der var rundkørsler, således at summen måske kan være i overkanten. De 230 noterede lomvier fik sammen med 33 rødstrubede lommer  og op til 32 suler i flok morgenen til at være temmelig livfuld trods det lidt svage træk. Det blev ekstra krydret af, at en sodfarvet skråpe valgte at raste i over ti min. tæt på kysten på spidsens Nordside kl. 9.
4 alm kjover rastede samtidig om morgenen og bevirkede et lidt diffust kjovebillede.
En mellemkjove i den herlige 3K-dragt  ( brede forlængede halefjer, men uden køller) passerede over Grenens spids mod NV kl 0745; men blev desværre misset af Rolf – delvist på grund af min temmelig uprofessionelle omgang med walkie talkie og teleskop samtidig. Håber at nå at få det lært i løbet af et par dage uden alt for store omkostninger :-/.

En stenpikker med alle de grønlandske karakterer rastede et kvarters tid i støvregnen på en pæl ved siden af en europæisk artsfælle. Almindeligvis afholder jeg mig fra racebestemmelser af de to former; men her var både form og indhold af en sådan beskaffenhed, at det ville være umoralsk at se den anden vej…..

EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s