torsdag 8 september

 Medvirkende: KNP,ROC,MH,JPE.
Svag SV vind, og skyet vejr lagde op til fald af småfugle, og arter som husrødstjert, rødstjert og selvfølgelig ikke mindst stenpikker rørte på sig. Vadefuglene var ikke specielt imponerende i dag (se KNP på DOF basen) og der blev funderet en smule over, om vandstanden i regnvandssøerne efterhånden var blevet lidt for dyb….
Til gengæld fik  vi for 2. gang i år thorshane på Grenen. Den ene var ved at slå sig ned i havet -tæt på obs-tidens  lige uden for spidsen, menforetrak alligeved at flyve vestpå  ved 7-tiden. Den anden nåede kun ROC  (og JPE med håndkikkert) at få se ude over Kattegat flyve mod N kort fid inden obstidens afslutning 1135 inden udsynet blev stoppet af en klit og fuglen formentlig landede på vandet. 8 alm kjover , 3 storkjover og et par sp blev dagens beherskede resultat. En ad. vandrefalk trak ind og en anden af samme slags rastede. (Nok samme som tidligere dage.) Stadig rastende dværgfalk.
Ride blev en af dagens dominerende arter og fik (som det fremgå af DOFbasen) observatøren til at fremstå som lidt af en novice. Der rastede over 100 rider fra om morgenen, som af og til fløj  frem og tilbage. De mere garvede efterårsobservatører på Grenen ROC og KNP indså ret hurtigt, at der også foregik et mindre og temmelig konstant træk mod NV af arten, mend undertegnede først reelt opdagede det efter et par timer. Derfor røde ører (som ikke kan ses) og divergerende træktal (som kan ses) i DOFbasen 😦

Diverse: En fugleinteresseret  turist kom op til os og spurgte hvor selve Fuglestationen lå…… Det lo vi meget af den morgen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s