Tirsdag 6. september

Trods vejrændringstadig en lun morgen. Vinden var gået i S og senere SV 8-12 og det var halvskyet. Optimismen kunne spores  hos KNP,MH,ROC og undertegnede efter gårsdagens traumatiske regnoplevelse.

To begivenheder indfriede forventningerne: En vader  blev spottet af ROC kommende ind mod kysten fra N, og hans mistanke blev bekræftet da fuglen var så venlig at smide sig et halvthundrede meter ud for kysten:  Thorshane – sandsynligvis Skagens tidligste efterårsfund. Den lå på vandet i det skarpe  morgen medlys nogle minutter og fløj derefter ind til kysten, hvor den blev skjult af strandvolden . KNP forsøgte eftersøgning uden resultat. (kl. 0725-0730).

Svaletrækket (helt og aldeles domineret af landsvale) blev den anden usædvanlige oplevelse denne morgen. Trækbevægelserne startede  lidt før 0800 og fortsatte i hurtigt øgende tempo frem til 1030, hvorefter det aftog  ret brat . Trækket var mildt sagt diffust. I begyndelsen tilsyneladende en kombination af indtræk fra N og en SØ- gående bevægelse som tiltog og blev helt dominerende 0930-1000. En stor del af fuglene vendte ved Grenen, og hvor mange, der egentlig er trukket ud mod Sverige, kan vi kun gisne om – eller undlade at gisne om. Det er hermed gjort. Vurderingerne af forbiflyvende landsvaler fra de 3 observatører (MH var gået på vadefugletælling), var ef gode grunde forskellige; men pænt koordinerede trods det smasforvirrede trækbillede SKAF-antallet vurderes til 2545, og jeg tør ikke angive nogen fejlmargen. Måske de to andre vil…

Småfuglene var ellers sparsomme – en bjergvipstjert ude at vende tidligt. 4 alm. og 1 storkjove samt en mistænkt lille på stor afstand. 2 (1k) dværgmåger og (d)en rastende dværgfalk. En lærkefalk trak Ø ved 8-tiden.

Dagens bemærkelsesværdige bemærkning kom fra ROC, som midt i svaleræset med forbløffende mild stemme gav følgende statement: “Hvad har vi gjort siden vi skal ha’ det så godt.”

EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s