Ringmærkningen på Grenen i foråret 2011

Hermed nyt om DOF Skagen Fuglestations ringmærkning på Sylviastien på Grenen i foråret 2011. I tiden 12. maj til 3. juli er 1.877 fugle blevet ringmærket af undertegnede, hvilket er et normalt antal. De største fangstdage indtraf den 19. og 20. maj med hhv. 124 og 145 fugle efterfulgt af 81 fugle ringmærket den 2. juni. Som sædvanlig er det forårets vandstand i netbanerne, der afgør hvornår ringmærkningen kan starte. Ringmærkningen foretages med tilladelse fra Zoologisk Museum i København og Frederikshavn Kommune.

Der har været flere genfangster af fugle med udenlandske ringe end normalt, nævnes kan gransanger fra Spanien, munk fra Italien, løvsanger fra Frankrig, kærsanger fra Sverige, rørsanger fra Frankrig, Sverige og Belgien, havesanger fra Holland og Tyskland samt ikke mindst en buskrørsanger aflæst med russisk ring (Moskva-central) den 28. juni. Det er den sjældneste småfugl med udenlandsk ring, der nogensinde er aflæst i Danmark, så det bliver spændende at høre, hvor den kommer fra! I størrelseorden 20-30, især torn- og rørsangere, er vendt “hjem” til Skagen efter overvintring syd for Sahara med lokale ringe, især fra året 2010 – en flyvetur på ca. 7.000 kilometer.

Buskrørsanger med russisk ring

Som sædvanlig er flere usædvanlige og sjældnere fangster registreret:
spurvehøg 9, vandrikse 4, mudderklire 1 (forevist 45 elever fra Brovandeskolen), svaleklire 2, bjergvipstjert 3, nordlig blåhals 2, sivsanger 14, skovsanger 11, lundsanger 1, lille fluesnapper 5 (tangering af rekorden for 2010), nordlig halemejse 2, kernebider 2, mørkbuget spætmejse 2, pirol 1 og pungmejse 1. Sidstnævnte to arter er aldrig før ringmærket i Skagen.

Lille Fluesnapper

Nettene er netop blevet pillet ned for sommeren, da det ikke er lykkedes at finde en ringmærker for juli måned. Efterårets ringmærkning ventes som sædvanlig at stå på i tiden ca. 25. juli frem til ca. 15. november.

Vi ses snart på Verdens Ende på Grenen!

Med venlig hilsen
Rolf Christensen, Skagen

Rødstjert 1k

Bjergvipstjert

Fotos: KNP & JoK

En tanke om "Ringmærkningen på Grenen i foråret 2011"

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s