“Forsinket festival”

Erik Kramshøj afrunder Skagen Fuglefestival 2011 ved Det Hvide Fyr. Foto: JoK

Ovenstående er lidt af en tvetydig overskrift. Den går både på skriveriet, som “på grund af indtrufne omstændigheder”, er blevet en del mere forsinket end forudset,- men også fordi Kristi Himmelfartsferien startede meget sent i år. Vejrudsigten så ellers temmelig positiv ud frem til starten af festivalen, men desværre viste bl.a. vindforholdende sig ikke at være særligt positive, set i Skagen sammenhæng, bortset fra at det overordnet blev nogle smukke dage for deltagerne med høj sol og rolige vindforhold. Perfekt vejr at bevæge sig rundt i. Besøget var altså storartet trods den tidsmæssige placering i kanten af sæsonen, og især på Grenen om morgen var der en stadig trafik frem og tilbage af fuglefolk med KNP, JHC, IUH som de faste “guider” og naturligvis RoC som bestyrer af ringmærkningen. Endvidere var der også ringmærkning i Ellekrattet ved Lars Hansen.
Flagbakken med EKr som ankerperson havde især fredag pænt besøg – ikke mindst af folk som ikke var fortrolige med Skagen endnu, og det gav – trods forbløffende lidt liv i luftrummet – fine muligheder for at introducere interesserede nybegyndere til Skagens ornitologiske herligheder. De fleste rovfugle fløj meget højt og i kraftigt modlys, men nogle af de få trækkende lærkefalke var så venlige at fange insekter over selve Flagbakken til de tilstedeværendes udelte fryd.

En glad vinder af konkurrencen Skagens fuglekonger 2011- Andreas Egelund Christensen – har netop modtaget sin præmie. Foto: JoK

Andreas tester 1. præmien – en Kite minikikkert 8×21. Foto: JoK

Grenen bød ikke overraskende på flest arter, og selvom sensationerne udeblev var dommerpanelet uafhængigt af hinanden ikke i tvivl om hvilke findere der skulle have de 3 præmier, som Naturbutikken havde udlovet for fundet af de 3 mest sjældne fugle. Problemet var mere, at de 3 arter det drejede sig om blev set flere gange. Det var så et spørgsmål om at finde den første finder. Heller ikke her var der tvivl. Det blev 3 erfarne Skagens ornitologer: Andreas Egelund Christensen blev med opdagelsen af biæder ved Nedre Mosevej området dén som løb med den udlovede Kite kikkert (en vaks og yderst handy model!). 2. præmie, et par luxus gummistøvler, gik til Rolf Christensen for fangst og fremvisning af Lille fluesnapper og turtelduen fra første morgen på Grenen fløj med 3. præmien: En felthåndbog om fuglespor. Rune Sø Neergaard var ophavsmand til duen, som viste sig lidt mere i løbet af festivalen.
Foruden de traditionelle steder, havde Festivalen også en aftentur til Råbjerg Mile og Ålbæk Plantage med KNP som leder, hvor man kunne se Milesøerne og deres ynglefugle – ikke mindst den stor bestand af gråstrubet lappedykker, samt storspove og to (sky) traner. I skumringen fløj 6-7 natravne rundt om hovederne på folk og 5 vagtler kunne høres på markerne ved Gårdbogård. Kuriøst nok fandt KNP en Væver (en stor træbuk) på toppen af Milen. Søndag middag kunne vi ved middagstid lukke endnu en succesrig festival af foran Det Hvide Fyr, hvor også de 3 kunstnere, Lise Pflug, Gert Toften og Jens Thomas Larsen var repræsenteret (sidstnævnte ved sine forældre, da han selv bor i USA). Tårnet havde såvel som Naturbutikkens telt været godt besøgt gennem alle dagene.
/EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s