Festival

Trods alt for kraftig vind fra det vestlige hjørne, kunne lederen af Skagen Fuglestation – Kurt Rasmussen – indlede festivalen torsdag kl. 11 ved at give ordet videre til  turistchef Lene Kappelborg for den officielle åbning, hvilket hun gjorde bl.a. ved at  fastslå Skagens enestående beliggenhed – også i fuglesammenhæng.
Arbejdsgruppen havde forinden forgæves – næsten som i en stumfilmfarce – forsøgt at sætte et lille udstillingstelt op, men måtte simpelthen opgive på grund af den barske vind. Det er 3. år i træk, at vi er blevet overvældet af (især) vindstødene under festivalen, men i år var solen fremme, temperaturen ret høj og vejrudsigten god – så alt blev taget med godt humør.
Naturbutikkens telt stod helt fast i læ af den lille plantage mellem Det Hvide Fyr (festivalens centrum) og Vippefyret.

Starten på Grenen om morgenen lovede også godt: Turteldue, pirol og en ringmærket adult han af karmindompap. Ringmærkningen var fin denne morgen,- med spændende “håndfugle” som rødrygget tornskade, 15 rørsangere, 3 kærsangere, 3 sivsangere og 5 gulbuge. Totaltallet blev 81.

De planlagte to timer på Flagbakken gav et tomt og forblæst luftrum, men en del nye besøgende fik set Skagen oppefra for første gang i deres liv, så man valgte med glad optimisme at stole på den gode vejrudsigt.

Biæder i poplerne ved Brovandeskolen. Foto: KNP

Blandt dagens spredte observationer blev en rastende biæder fundet (AEC*) i området ved Butterstien/Nedre Mosevej  (“tredækkermarken”) – og dermed festivalens andet bud på en vinder  i konkurrencen (turtelduen om morgenen var det første).
/EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s