31. maj – 2011, triel – biæder(e) – sølvhejre m.m.

Ikke helt uventet blev den sidste dag i maj slagkraftig: Ikke mange fugle, men flere eksotiske indslag og en enkelt stor sjældenhed.
Skagens 9. og Danmarks 46. triel blev imidlertid ikke fundet på Grenen eller andre steder øst for byen, hvor de fleste fuglefolk huserer i disse dage. Den blev derimod fundet af Carlo Pedersen og efterfølgende meldt ud af Arnold Houmann ved 9-tiden fra markerne omkring Raabjerg Kirke.

Foto af Triel (AHo)
Video af Triel (ESE)

Grenen blev med RoC som undtagelse affolket på 2 minutter, og en snes forventningsfulde feltornitologer fordelte sig i et passende antal biler og parkerede i god disciplineret ro og orden lags vejsiden ca. 100 m. vest for kirken og blev vidne til en uhyre aktiv triel, som stæsede  fouragerende rundt på marken med en for arten ukarakteristisk energi. KNP, MH, EC og EKr, som sad i samme vogn, var enige om, at de aldrig før havde set en så aktiv Triel i klart solskin og varme så langt op af dagen. Fuglen er almindeligt kendt som en indolent satan, når man sydpå skal ud og få den med på artslisten. Vi havde en formodning om (ikke ulogisk), at den nok havde fløjet langt og meget sandsynligt netop ankommet og  skrupsulten. Det var forårets 10.  SU-obs (skal godkendes af Sjældenhedsudvalget, for at blive registreret som en del af den danske fauna). De andre er: Amerikansk Sortand, Lille Skrigeørn  (3), Stor Skrigeørn (3), Dværgørn og Slangeørn.

Video af 2xBiæder (ESE)

Det fik en ellers aktiv morgen på “Verdens Ende” til at blegne en smule. Den var nu ellers imponerende nok. Ikke mindst fordi 2 biædere var ude og vende ved Grenens spids flere gange, og på en af tilbageturene kom lavt og ret tæt på observatørerne. Sølvhejren, som har været i området et par dage var ligeledes ude at vende og stod i et stykke tid frit fremme  i skarvkolonien i den nordlige reservatsø. 2 piroler var ude at vende og der var gråmåge på nordstranden og i havnen. Blandt de 47 ringmærkede en lille gråsisken (på nydansk brunsisken). Omkring 110 musvåger cirklede lystigt rundt over reservatet i samme skrue om formiddagen.
/EKr

  Sølvhejre, Reservatet 31/5-11. Foto: EC

  Lille Gråsisken, Grenen 31/5-11. Foto: EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s