personalia – lidt festival o.a.

Nu er der knap en uge til Årets fuglefestival på toppen, og den overvældende strøm af tilmeldinger, som (især jeg) havde forventet, har egentlig ikke imponeret. Lidt underligt.. Når man tager Naturbutikkens belønninger for de fundne sjældenheder i betragtning, er det underligt, at folk ikke er linet op i lange køer på tilmeldningslisten for at være med.
Vejrudsigten er bedre end den har været de seneste år, og selvom man ikke kan forvente masseforekomster af nogen arter i starten af juni, så er det  toptiden for sjældenheder og antallet af arter kan med flid nå op på højder man dårligt nok kan forestille sig muligt. Det er ikke kun midt i maj, at Skagen brillierer.
Bare vent og se!
De seneste par dage har vi lidt af blæst fra vest, lave temparaturer og stilfærdigt træk, hvad dog ikke har forhindret flere overraskelser og mange gode observationer.

Dokumentarfilm instruktøren Christian Sønderby Jepsen løber rundt i dyb undren og filmer folk og fugle fra tidlig morgen til sen aften til et planlagt projekt for DR 2. På et tidspunkt mente jeg, at han kunne lave 2 dokumentarer: En om fugle – en om sociale tilfælde .
Det lo vi meget af den morgen.

ROC spiller naturligt nok en stor rolle i optagelserne, og det synes han -heller ikke overraskende- at have det helt godt med. Den flittige mand holdt to dages kulingfri fra nettene og slappede af med at kigge lidt på fugle.
I sin afslappede tilstand tog han en T-shirt på (se foto) som ret overraskende gjorde reklame for kommunesammenlægningen. En noget overraskende plakatsøjle, især når man ved, at ROC i ord og gerning mener at Skagen halvøen stopper ved Hulsig by – altså rent fuglemæssigt, ikke som som nu ved Sæby.

I kamp mod blæst og med måger på havnen 24. fik undertegnede (EKr) endelig taget livet helt af mit kære Zeiss teleskop, som de seneste 5 år har måttet udstå mange strabadser i form af sandblæsning og knockout ture i asfalten. Denne gang gik det så endelig ikke mere. Da jeg skulle både fotografere og diskutere højlydt (der var jo vind på) med mine kolleger, glemte jeg et øjeblik at scopet stod direkte på havnemolen i kompakt kuling og sidevind på et letvægtsstativ.
Det faldt ikke i havnen, det faldt bare ned, og da jeg samlede det op, med den overlegne attitude, at “det har det sgu prøvet før” opdagede jeg, at jeg slet ikke kunne opdage nogetsomhelst mere. Til gengæld raslede det fint indeni.
Da de første chockbølger havde lagt sig og mimremunden var kommet under kontrol igen, fik jeg en idé: Scopet lød lidt som en maraca, og da vi jo er i gang med karnevalstiderne var der måske en mulighed for at afhænde scopet til en eller anden sambafreak, som kunne bruge scopet som maracas i forklædning. Da man altid bruger maracas parvis i sambarytmerne, kan det naturligvis skabe visse problemer, men ideen er givet videre. Interesserede kan henvende sig på bloggen… /EKr

5 tanker om "personalia – lidt festival o.a."

 1. Ups! En sjuskefejl af dimensioner, som i pinlighed måske kun overgås af Rolfs Behandling af det danske skrftsrog,
  Jeg tillader mig en oversættelse fra Rolfsk til Nudansk:
  Kære Erik, du har ikke omtalt de 4 citronvipstjerter jeg har fundet i løbet af foråret i din oversigt over SU arter.
  En slem sjuskefejl!
  ……..Og det har ROC helt ret i !

  Han har til gengæld ikke ret i at Fuglefestivalen geografisk kun går til Hulsig Hede. Som programmet så rigtigt informere er der i aften (fredag) tur med KNP til Råbjerg Mile og ^Ålbæk Plantage,
  EKr

 2. Kæmpeklovn, EKr – du mangler 4 SU-fund fra Skagen i år, de 4 citronvipstjerter, jeg fandt.

  Festivalkonkurrencen ‘Skagen Fuglekonger’ gælder vel som sædvanlig kun ‘Skagen’, nemlig Danmark NØ for Hulsig Hede, så Hulsig svarer til Syddanmark, knus

 3. Hvis RoC lover at inkludere Hulsig by i halvøen, skal vi fra Hulsig luftmeldecentral love fortsat at advisere om diverse ornitologiske passager med nordlig trækretning.

 4. Der er jeg tilbøjelig til at give dig ret i!
  Hvis man – som jeg – blander lige dele af hensynsløshed, højt aktivitetsniveau og uheld kan man nå op på 5 teleskoper på 15 år.
  Jeg tør slet ikke regne det om til kr.
  Man kan nu også nøjes med en håndkikkert til et par hundrede kr. for at få noget ud af fuglene. Efter, at kineserne nu også er kommetpå markedet kan kvalitetskikkerter af begge slags fås til en overkommelig pris. DOF’s Naturbutik har dem alle.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s