Modsætninger mødes…

De sidste par dages blæsevejr lagde en dæmper på intens aktivitet for de fleste fuglekiggere, men det forhindrede alligevel ikke, at vi fik os et par overraskelser: 24. så Anders Søgaard (ANS) en Rødtoppet Fuglekonge i Batteriskoven, og  den 25. kunne Grenen byde på det, som stedet er bedre til end de fleste andre lokaliteter i Europa: To eksotiske arter fra hver sine udbredelsesområder. Det er nok ikke mange andre steder, hvor der på samme morgen kan ses både Thorshane og Citronvipstjert ved samme strandsø.

Thorshanen fik KNP øje på allerede tidligt om morgenen i en flok rastende fjordterner et par hundrede meter fra Grenens spids. På grund af høje bølger blev fuglen set uregelmæssigt det meste af morgenen, kortvarigt besøgte den en lille strandsø, som er skabt de sidste par dage ved yderste klitrække. Det samme gjorde en Citronvipstjert hun på det tidspunkt hvor morgenen gik over til formiddag. Det blev så den 4. citronvipstjert i år, og det burde vel være overfødigt at skrive hvem finderen var. Men alligevel: RoC!


Citronvipstjert 2K+ hun, Grenen 25/5-11. Foto: KNP

Fuglen blev set af en snes mennesker, men valgte at gå ned i rørskov, hvorefter nogle af iagttagerne ligeledes valgte – at gå hjem.
Den blev kortvarigt set på Nordstranden om eftermiddagen (JED, JSM).
/EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s