Tredækker

Tredækkeren har lidt af en særstatus i feltornitologien. Den er sjælden, og der er altid nogen som misser den. Efter at RoC i midten af det første årti af det nye årtusinde fandt en nogenlunde sikker biotoptype, hvor man havde mulighed for at finde de rastende tredækkere,  er den blevet årlig på Grenen. Meget få om foråret, lidt flere om efteråret.
Problemet med en rastende tredækker er, at den trykker meget hårdt, og i modsætning til den endnu hårdere “trykker” enkeltbekkasinen, ofte flyver over store afstande med en tendens til at vende tilbage til det oprindelige sted efter et stykke tid.
Det kan give anledning til et usympatisk hårdt pres på den rastende fugl, hvis der er mange adrenalinbefængte feltbisser i området. Der er ofte nogle som “mangler” arten eller kun har set den meget få gange.
Således også 7. maj, hvor Finn Laugo Sørensen (FLS) fandt et rastende eksemplar nær sandormesporet (Sandormen er turisttraktoren fra P-pladsen- Grenens spids for læsere, som ikke har kendskab til området).
Iagttagelsen bevirkede “Rush Hour” for en stor del af dem, som sad på “Verdens Ende” (Grenens spids), og efter at EKr (Nordstr.) i en tlf kommunikation med RoC kunne forstå, at fuglen havde været oppe 5 gange, valgte Nordstrandsfolket at undlade at eftersøge fuglen.
Den altid optimistiske MUNK valgte imidlertid sammen med makkeren Jens Lind (JL) at forsøge i al stilfærdighed om aftenen, hvilket gav et positivt resultat – fuglen virkede ikke engang stresset!
Tredækkeren gav anledning til nogen fundering: Er vi blevet mere rå i tilgangen til fugle, er det sportslige element – konkurrencen – blevet mere kynisk, eller var det bare et tilfælde.
Tidligere ville en tredækker give anledning til en samling af alle interesserede i løbet af en times tid, og en efterfølgende eftersøgning. Resultat: 1 opskræmning og 100 % tilfredsstillet fuglefolk.
Det er ikke altid kun fotograferne der møver sig frem.
Tredækkeren kunne i øvrigt være ligeglad. Den var trukket videre dagen efter.
/EKr

4 tanker om "Tredækker"

 1. Kære Finn,
  Jeg kender din holdning og tilgang til fuglene og har kun stor respekt over for den,. Det har ikke været min hensigt på nogen måde at miskreditere dig i forhold til tredækkeren. En uforbeholden undskyldning, hvis det opfattes sådan.
  Jeg havde end ikke overvejet tanken om dig som hensynsløs!

 2. Til Kramshøj.
  Jeg gik i alstilfærdighed fra Baterivej næsten til sandormesporet.Satte mig på en bakketop tog en kop kaffe og en pibe tobak.Jeg vil af stranden tilbage
  er 98 prosent på det er en tredækker jeg får op.Ringer til bakken får besked
  på at rejse den igen så de eventuelt kunne se om det er en tredækker

 3. Til EKr.
  Her bliver der virkeligt vasket hænder i kloarkvand.Trampet op og eftersøgt
  forskellen er ens.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s