“Citron”

Citronvipstjert han, Grenen 10/5-11. Foto: Jørgen Kabel

Citronvipstjert han, Grenen 10/5-11. Foto: Jørgen Kabel

Denne herlige sag kunne lade sig beskue i en kort periode på Grenen, d. 10/5. Fuglen blev selvfølgelig fundet på kaldet af RoC mens den trak forbi “Verdens Ende”, kl. 7.33.
Den landede kortvarigt i nærheden af sandormsvinget for vistnok at ta’ en rundtur på Grenen og forsvinde helt. Til glæde for alle tilstedeværende observatører på Grenen (RoC, LP, JAE, HHø, JSP, ABB, JL, TRK, JoK) blev den efter nogen tid heldigvis genfundet på “helt nye strandeng” af Morten Ellis Pedersen (MEP) der i hast var cyklet til Grenen pga dofcall’en. Alle fik så lejlighed til at se fuglen rigtig fint fouragerende sammen med en hvid vipstjert og to gule vipstjerter.
Folk fra Nordstrand reagerede selvfølgelig på meldingen om rastende gul “citron” og var på vej ud af sandormvejen for at se den. Desværre for sent,- idet de 4 vipstjerter pludselig fløj op og forsvandt i sydøstlig retning få minutter før nordstrandsfolkene ankom. Kun en observatør  (OHJ) fra Nordstrand var hurtigt nok ude af starthullerne til at nå se citronen sammen med folkene på Grenen. Han fik sig derved en ny DK-art ligesåvel som MEP der genfandt fuglen gjorde.
Trods ihærdig eftersøgning blev fuglen ikke genfundet efterfølgende.

Og NEJ – citronvipstjerten fløj ikke pludselig væk pga for nærgående fotografer.
Alle tilstedeværende observatører (med eller uden kamera) befandt sig på samme behørige afstand af fuglen og afventede/guidede nordstrandsfolkene på vej via mobil/walkie talkie.
Formentlig var det en spurvehøg der lettede vipstjerterne, hvilket naturligvis var til stor ærgelse og frustration for de der kom for sent!
/JoK

En tanke om "“Citron”"

  1. Iagttagelsen er den 3. i år; men det er sjældent at citronvipstjerten raster i mere end et par minutter i området. Arten udvider sin udbredelse mod vest og har de senere år nået Baltikum og Polen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s