Biæder i Skagen by

Biæder, Jens Vævers Vej, 7/5-11. Foto: Jørgen Kabel

Biædere ses/høres årligt fra den øst-vest gående del af Jens Vævers Vej (det tidligere Ndr. Ringvej) . Der er normaltvis tale om hurtigt gennemtrækkende fugle med en østlig kurs henover Batteriskoven.
En sjælden gang imellem sker det så at fuglen raster kortvarigt og dermed bedre kan lade sige beskue:

I forbindelse med lidt grill i haven opdagede Erik Christophersen (EC)  7. maj, kl. 20.20 en overflyvende Biæder der endte med at raste kortvarigt i hegnet udfor EC’s eget hus. Herefter fløj den et par ture frem  og tilbage over husene på Jens Vævers Vej indtil den forsvandt over byen i sydvestlig retning. En hurtig melding fra EC gjorde at undertegnede (JoK) også var heldig  både at se og fotografere fuglen fra egen have.
Fuglen blev i kvarteret i under 10 min og det blev desværre kun et fåtal der dermed nåede at få fornøjelse af fuglen,- men de der fik den at se (EC, RoC, FSH, CP, AB, JoK) stod tilbage med kanon oplevelse af Biæder på klods hold i en flot aftensol.

Biæder, Jens Vævers Vej, 7/5-11. Foto: Jørgen Kabel

24. maj 1995 kunne samme vej for øvrigt fremvise hele 6 Biædere som rastede på en tv-antenne på et af husene (selvfølgelig også fundet af EC).
Skagen by’s bedste obspost for Biæder er hermed udråbt til at være Jens Vævers Vej…indtil andet er bevist!!
/JoK

En tanke om "Biæder i Skagen by"

  1. Ja det var helt fantastisk, havde været inde til byen for at spise med Christina P., da vi drejer om det skarpe hjørne, står EC og Roc og vifter med arme og ben, vi stiger ud og bliver fortalt at der fiser en Biæder rundt lige over os, og vi får med det samme øje på den, og den lavede den mest fantastiske opvisning jeg har set, og pokker tog ved den, lige pludseligt fløj den ned og satte sig i et træ mindre end 10 meter fra os, min suveræne bedste biæder observation, og for Christina var det ikke alene hendes første biæder, men også en helt fantastisk oplevelse, og hendes begejstringsbrøl, kunne sagtens matche en af de unge fiskeres mandomsbrøl, sikken en oplevelse, både biæderen og brølet : – )))))

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s