Endnu en skrigeørn…

Det ser ud  til, at ørneeventyret fortsætter.

Lille Skrigeørn, "Bankes marker" 6/5-11. Foto: Jørgen Kabel

6.5 blev årets 3. Lille Skrigeørn opdaget på Grenen, og Flagbakken måtte endnu engang dette forår se sig distanceret som stedet, hvor man opdager de store vingefang. Til gengæld var det Flagbakken som fik den at se bedst på returtrækket. Det var Troels Leuenhagen Petersen (TLP) som kl. 11.10 kiggede opad i stedet for udad eller for den sags skyld indad, og i et behersket tonefald udtalte: “Der er en ørn.” Og det kan da nok være:
En skrigeørn højt og i modlys. Et kort øjeblik blev fuglen formodet at være den store skrigeørn fra i forgårs, indtil man fik rettet kikkerter og scoper ordentligt ind. Proportioner, lyst hoved og lyse dækfjer på vingeundersiden viste at det var det ikke. Det var tværtimod en lille skrigeørn. Da der blev set et let hak i venstre hånd (formodentlig en knækket svingfjer) og da fuglen var en del mørkere end det meget lyse eksemplar vi havde haft for en uges tid siden, var det enten en ny eller den, som LP havde haft ved Bunken 25. april. En opringning til ham afkræftede, at det kunne være samme fugl, da hans også var laset i armen. Altså Lille skrigeørn nr.3 i år. Fuglen gjorde trækforsøg, var ude over havet og ikke synlig for os i 1 time og 10 min !!!  (RoC tog tid), inden den gled tilbage langs sydkysten til behersket glæde for KNP og JoK, som kun fik fotos at den glidende og højtgående fugl. Flagbakken var lidt heldigere. Fuglen var dalet noget og var så venlig at kredse et par gange inden den fløj mod SV, bl.a set af – JHC, Connie & Ove Jensen (CGJ&OHJ).

Hermed runder vi Lille Skrigeørn nr. 40 i Skagen…men i betragtning af at Lille Skrigeørn typisk optræder i Skagen i slutningen af maj og langt hen i juni er der vel lagt i posen til en forbedring af dette tal allerede i år!!!
/EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s