Lidt om Slangeørn fra ham der ikke så den…..

Det kan godt være lidt svært at få tilrettelagt tiden på den rigtige måde heroppe, især her i månedsskiftet, når man også har hus, have, familie og andre gøremål. Ikke mindst i de sidste par apriluger og her i måneds skiftet. Og det selvom man op til en halv snes gange om dagen går ind på DMI’s hjemmeside for at placere sig på de rigtige steder på de rigtige tider.
Undertegnede (Ekr) kom ud for det her i weekenden.
Familiefødselsdag bevirkede, at jeg nok har været den eneste fuglekigger på halvøen, som ikke nåede at se slangeørnen 29-30 april. Fredag fordi jeg – sammen med mange andre- (endnu engang) var fejlplaceret på Flagbakken, hvor trækket af rovfugle, på grund af en noget kraftigere og lidt nordligere vind end antaget gik langt ude over vandet mod syd i modlys.
Fredag gik de fleste nu glip af fuglen, som blev fundet midt på eftermiddagen over Damsted Klit af Jes Gravgaard i selskab med Jens Ballegaard og DOF’s afgående formand Christian Hjort, som på den måde fik vist, at han godt nok går af som formand efter 23 år, men sandt for dyden da fortsætter som  feltornitolog!
Lørdag blev ørnen så genfundet og befandt sig kredsende en times tid over Reservatet (mens jeg  handlede i Spar i Højen) og returnerede mod SV formodentlig mens jeg var på vej ud for at se den.
Men det var nu en god fødselsdag, og de fuglefolk, som jeg snakkede med på Nordstranden under min forgæves søgen i himmelrummet over Reservatet – med 3 kongeørne i samme kikkertfelt som trøst – viste en nærmest forbløffende – empati.
/EKr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s