Skypumper og drømme

Lørdag den 28 august 2010

Kan man spille oddset på at vi finder  Storskråpe indenfor 5 dage efter onsdag  den 25. hvor den huserede ved sjælland og den 26. hvor et nyt ekemplar blev set 50 meter fra land ved Nidingen.

Vejr skiftet imellem den hårde vind fra V til mere stille vejr, gav på første dagen torsdag den 26. en Balearskråpe, set meget  tæt på land ved Sydstrand (Sønderstrand) på 100 meters  afstand fra stranden og 300 meter fra Obs posten. Samme aften havde vi 2 Almindelige Skråper som fløj på samme måde og ligeledes ramte kysten lige syd for Grenens spids ved Sydkysten (Sønderstrand). Dette har givet blod på tanden, men de sidste to dage har ikke givet bemærkelsesværdige obs over havet. Selv kjove antallet er faldet kraftigt.

I dag blev der så set 2 Storkjover og en almindelig Kjove. Ringmærkningen gav i alt 26 fugle heraf efterårets første Jernspurv i nettet.

Vi så naturfænomener som de tre skypumper der blev dannet ude over havet under en sky. Som skyen langsomt nærmede sig land gik de i opløsning, og i stedet faldt der tung regn over Verdens Ende.

TBR

Skypumpe ved Grenen, 28/8-2010 Foto: Jørgen Kabel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s