Regn og Rødhalset Ryle.

Morgenobsen blev nærmest destrueret af regn. Der blev søgt læ ved Grenen Kunstmuseum, men som timerne gik stod det klart at dagen nok ville gå op i regn. Ved 9 tiden kom der opholdsvejr og der blev obset og ringmærket ved Verdens Ende.

Regnvejret gjorde, at der igen er dannet vandflader i den Helt Nye Strandsø. I dag blev der bl.a. set Dværg, Temmincks og Krumnæbbet Ryle.

Det umulige skete da Bundgaards bane efter 4 dage fangede sine første 2 fugle. Ellers gav den kortvarige ringmærkning bl.a. en 1k Sivsanger (efterårets 3.).

Break…  Rødhalset Ryle bedst som jeg skriver denne tynde dagbog ringer Rolf kl.19.39 og siger med en usædvanligt fattet og rolig stemme ”tjek lige på nettet”, jeg har en Ryle som jeg mener er en Rødhalset/Dværgryle, men må den havde togskinner?”  Et hurtigt tjek og af sted på cyklen til den yderste strandsø. Hvor fuglen fou med flere andre vadere. På et tidspunkt ser vi den med en Dværgryle og kan tydeligt se at fou tempo og størrelse kropsfremtoning er markant anderledes. Jeg digiscoper den med mobil kameraet får to billeder i blinde og så letter den med en mindre flok vadere og væk er den. Knud P ankommer og er ikke helt glad ved situationen. I lange 45 minutter er det eneste doko vi har nogle af Rolfs feltnoter, 2 mobilfotos og så har Rolf endda taget foto med et gammelt analogt engangs kamera fra Netto gennem skopet… Et Kameraet som har ligget i tre år. Disse billeder er vi spændte på at få at se. Vi skoper efter fuglen og pludselig er den på mudderfladen igen. Hvilket KNP hurtigt får udnyttet til, at få taget nogle bedre fotos. Han kan nu konfirmere hvad Rolf og jeg havde iagttaget. Imens bliver fuglen udmeldt på dofcall.

Da Rolf og jeg skiltes tidligere på dagen i mega regnvejr. Husker jeg han sagde”det skal ikke undre mig at Knud går ud i aften og finder en Prærieløber” .

Regnen i dag afstedkom at der er 3 mindre søer (pytter) på den helt nye strandeng hvoraf den ene allerede forsvandt her til aften. Chancen for at se fuglen igen i morgen er vel 50/50.

Ville du rykke på dette foto.

En tanke om "Regn og Rødhalset Ryle."

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s