Søndag d. 13. juni 2010

Vejr kl. 4.00: V 4 m/s, 3/8, 12 grader, 15 km sigt.

Folk i Felten: RoC, MH, JMP, KnP, JMu, FSH, AnS.

Efter et par dages skidt vejr var vi igen pp på Verdens Ende. Det havde blæst voldsomt meget i går (op til 16 m/s) og der var set en del Almindelige Skråper på den svenske vestkyst. Vi håbede derfor på en returtrækkende. Men vi måtte kigge langt efter den. Der kom en del mukker og de kom en smule langt ude. Jeg satte mig derfor i læ og begyndte at gå havfuglene igennem. Vi kom på den anden side af skråpe-timen og dagens bedste fugl indtil videre var Karmin. Men så fandt jeg en mindre havfugl langt ude og den var bare kulsort på oversiden, ret lille og hurtig flugt, Almindelig Skråpe. MH sad ved siden af mig, da jeg meldte den, men JMP var gået over for at snakke med KnP, der havde sat sig på naboklitten. Jeg meldte den ret højt, men de hørte det ikke. Vi kunne følge den i ca. et minut inden den forsvandt bag en coaster. Der er også set Almindelig Skråpe ved Ørhage (4) og Nordfyn (4). Får i dag var der kun set én Almindelig Skråpe i DK 2010. Skråpen blev dagens krydderi. Morgenen gav også 101 Mallemukker og 4 Almindelige Kjover. FSH og AnS luskede rundt i baglandet og fandt en Biæder over Grenens p-plads. Vi så den desværre ude på obsposten. RoC hørte også en mulig senere på dagen fra Ellekrattet.

Ringmærkningen på Grenen gav i dag 24 nye mærkninger. Iflg. RoC er det den dårligste ringmærkningssæson heroppe nogensinde. Han fangede pænt med fugle indtil d. 2. juni, men så gik det dødt. Gedser har haft et super godt forår og rigtig mange fugle. Det kunne tyde på, at en stor del af fuglene har valgt en mere østlig trækrute.

Jeg havde i dag min sidste dag som observatør i Skagen, men genoptager stationsarbejdet i Blåvand til efteråret. Her starter jeg d. 2. august.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s