Lørdag d. 5. juni 2010

Vejr kl. 4.00: SV 4 m/s, 2/8, 10 grader, 20 km sigt.

Folk i Felten: RoC, EKr, JoK, SeK, FSH, ASF, MH, JMP, AnS, ABB, LP, EEE, FH +5.

Endnu en dag, hvor trækket var helt dødt. Men det er vi ved at være vant til nu. Rolf kunne igen fremvise en ringmærket Lille Fluesnapper. Det er den femte i nettet heroppe i år og således er rekorden for alvor slået. Det er altid en fed fugl at se i hånden, men vi vil gerne snart have noget andet. Der kom igen i dag et ryk af korsnæb.
Dagens fugl forbliver desværre ubestemt. Det var en lille, hurtig Skarv vi opdagede for sent. Når man har set Topskarv på træk er man ikke i tvivl om, at det var sådan en. Men den er set for langt væk og vil formentlig aldrig blive godkendt af SU. Den kom også i det sædvanlige Topskarv-spor. Topskarv har været helt fraværende dette forår, hvilket hænger sammen med, at der næsten ikke har været nogen overvintrende på den svenske vestkyst. Det kan være, der kommer en mere i morgen.

På Flagbakken kom der flere rovfugle end de sidste dage og kunne i dag mønstre 3 Sorte Glenter og en Hedehøg. Men der er mange rigtig kedelige timer heroppe.

På Grenen kunne RoC mærke 37 fugle. Heraf selvfølgelig den Lille Fluesnapper, men også en Nordlig Blåhals han. MHH lukkede nettene tidligt og jeg fandt aldrig rigtig ud af, hvor mange han fik mærket. Men det var nok ikke så mange.

Sjældne fugle i Nordeuropa: Brilleterne i Halland (Sverige), Blåstjert i Norrbotten (Sverige), Kalanderlærke, Iberisk Gransanger og Rosenstær i Norge, Dværgørn i Hampshire (S-England)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s