Søndag d. 30. maj 2010

Vejr kl. 4.00: SV 4 m/s, 8/8, 8 grader, 3 km sigt, regn.

Folk i Felten: RoC, KNP, EKr, MHH, HLæ, JLi, JMP, ABB +6.

Dagen blev en af de bedste i lang tid – også mht. trækket. Vinden var i løbet af natten gået i SV og aftaget og i løbet af morgenen gik den i øst. Det kan vi godt lide. Allerede fra morgenen af kom der pænt med fugle og i løbet af dagen udmærkede Gul Vipstjert, Landsvale og Mursejler sig. Det er langt fra de store tal vi er vant til at se heroppe. Af mere usædvanlige observationer skal nævnes: Islom, Turteldue, Biæder 2 og Pirol 3 (min). Men på trods af, at vinden var i øst, var der usædvanligt få på morgenobsen. Kun 10 fandt frem til Verdens Ende denne søndag morgen. Er Skagen et dårligt sted at kigge fugle?

Ringmærkningen gav rigtig mange fugle i dag, da der kom regn i de sidste timer af natten. På Grenen mærkede RoC 102 fugle med 12 net. Han kunne fremvise en Rødrygget Tornskade han.
MHH har fået alle sine net sat op i Ellekrattet og kunne indtil om eftermiddagen mærke 240 fugle. Det er et virkelig flot tal. Der var dog ikke nogle sjældne fugle imellem, som der aldrig er på store dage.


School is in session på Verdens Ende. Desværre var det ikke alle, der klarede dagens prøve. Testresultater er altid anonyme og derfor nævnes ingen navne. Fuglen på billedet er en Havesanger.

Sjældne fugle i Nordeuropa: Slangeørn S for Oslo, mange Buskrørsangere i Sverige, Pileværling på Helgoland

En tanke om "Søndag d. 30. maj 2010"

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s