Torsdag d. 27. maj 2010

Vejr kl. 4.15: SV 6 m/s, 2/8, 5 grader, 30 km sigt.

Folk i Felten: RoC, JAE, EKr, KNP, Finn og Lone, BKR +10.

Morgenen startede koldt, men med vind fra SV, hvilket gav en del flere småfugle end de andre dage. Specielt Mursejler gjorde det godt i dag og der vurderes, at over 1.000 fugle har trukket over Skagen i dag. Der kommer sikkert flere i morgen og med en front omkring kl. 12, kommer der måske et boom. Det er set tit. På stranden stod en flok på langt over 100 Gule Vipstjerter. Morgenen gav også endnu en Islom og 2 Karminer. Men men kan i det hele taget godt mærke, at vi nærmer os juni.

Jeg var rimelig smadret efter morgenobsen, så jeg tog hjem for at sove. Mens jeg lå drømmeland ringer RoC (så ved man, at der er noget) og fortæller om en Aquilla, der er på vej mod Flagbakken. Stormende ud af døren ringer nu JAE, om at den går øst om Flagbakken og er på vej ind over byen. Men de har ikke fået den bestemt endnu. Alle står og kigger, men vi kan ikke finde den. JHC finder en stor ørn langt ude mod spidsen og vi regner med at tage den på retur. Det kommer den også 15 minutter senere, men den kommer meget højt. Vi kan ikke se så meget på den og de billeder, der blev taget, bringer ikke yderligere til bestemmelsen (se forrige indlæg). Den vender omkring Bøjlevej og glider ud mod spidsen igen. Den ses ikke mere og er sikkert trukket ud. Den mest udbredte mening om fuglen er en Stor Skrigeørn. Men mere kan vi ikke gøre. Om eftermiddagen blev der også set Biæder fra Saftevandsbakken. Kun den anden i år. Der har været mange i Blåvand i dag, så vi håber på en bid af kagen de næste dage.

Vinden går i løbet af natten i syd og kl. 9 i morgen tidlig SØ. Omkring middag kommer der en front med lidt småregn- Det bliver ret spændende.

Sjældne fugle i Nordeuropa: Sumpvibe i England.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s