Torsdag d. 20. maj 2010

Vejr kl. 4.15: V 4 m/s, 1/8, 10 grader, 10 km sigt.

Folk i Felten: RoC, EKr, JHC, MH, CH, SSN, SKAT, PoH, FH, JoK, KNP, JB +20.

Jeg tror vi er inde i en god stime, for igen i dag kom der mange spændende fugle. Det må være det varmere vejr, der har sat gang i tingene. Der kom generelt færre trækfugle i dag, men til gengæld nogle små overraskelser: Islom 2, Hedehøg, Sort Glente 3, Pirol (gul) og Hortulan. Der har ikke været mange Islommer i år, så måske kommer de lidt senere, da vi også har haft nogle stykker den sidste uge. Den er regelmæssig i Skagen, men en kæmpe publikumsmagnet og bliver modtaget med stor glæde. Årets første Pirol viste sig at være en guldpirol. Den sad og sang om morgenen og kort efter tog den en tur ud omkring obsposten. Den er satme fed! Endnu en Hortulan til Lan-regnskabet blev set i dag – denne gang en kortvarigt rastende hun. Den kaldte nede fra en busk i de østlige netbaner med et kald, der lød som en forstoppet Vandrikse. Men pludselig hoppede den ud på en gren og sad fint i et par minutter. Om eftermiddagen tof jeg op på Flagbakken for at hjælpe til med rovfuglene. De kom ret spredt, men vi fik et par pæne tal i bogen: Rørhøg 15 og Spurvehøg 247. Med morgenens Spurvehøge bliver dagstotalen 290, hvilket er et meget pænt tal for Skagen og således årets bedste dag for arten. 6 pomser blev set om morgenen ved Troldkær, men en eftersøgning om eftermiddagen gav intet resultat.

Vejret de næste dage bliver det samme som de sidste par dage, nemlig 15-20 grader og vind fra vest og nord. Det giver alligevel lidt fugle, men en varmefront fra SØ er mere end velkommen! Der er i år hverken set Stork eller Skrigeørn. Det er katastrofalt! Det er vist godt jeg bliver halvdelen af juni med..

Sjældne fugle i Nordeuropa: Prærieløber i Sverige, Triel, Terekklire og Bonapartemåge i Norge, Brun Tornskade i England, Pileværling på Shetlandsøerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s