Fredag d. 14. maj 2010

Vejr kl. 4.30: NV 5 m/s, 8/8, 8 grader, 20 km sigt.
 
Folk i felten: RoC, JHC, EKr, ASF, HHø, SKAT, MH, FSH, SiO +60.
 
De sidste par uger har vi ventet på en dag med lidt gang i den og endelig kom den. Om natten var der hele 8 grader og det er sikkert derfor vi fik en frisk omgang trækfugle til området. Kombineret med rigtig mange mennesker, blev der set ret meget i dag. Dagens observationer: Sortlom 3, Dværgfalk 12, Temmincksryle 2, Mellemkjove, Biæder, Blåhals 6, Ringdrossel 6, Gulirisk, Tikværling og Hortulan.
Dagstotalen for Dværgfalk blev den tredje højeste i år. Vi mangler en del for at komme op på noget, der bare minder om normalt. Temmicksrylerne var de første i år. Mellemkjoven var den 3. i år, men kom desværre ret langt væk. Biæderen blev dagens scoop. Den kom mod SV ved Butterstien og kaldte med et enkelt “blyp”. Jeg ringede til Flagbakken, da de måske kunne få den at se. De fik den ikke, men den er nok gået for lavt. Blåhalsene var rigtig kommet til Skagen. Om morgenen sad en og sang fra de østlige netbaner og inden længe var der set 5 på Grenen bare plus en ved det Grå Fyr. En af Blåhalsene på Grenen kunne bestemmes til Sydlig og det blev det første fund fra Skagen nogensinde. Der har været mange af de sydlige op gennem Jylland i år, så slevfølgelig skulle Skagen også have en. Dagens andet scoop blev en tikværling. Den kom ind over obsposten og kaldte mange gange. Da jeg fandt den i luften var den lille og korthalet = Dværgværling. Vi kan desværre ikke gøre mere ved den. Fra naturbutikkens stand blev der set Hortulan. I alt en super god dag i Skagen.
Man kan tydeligt mærke, at der er mange heroppe til festivallen og uanset hvor man går, er der birdere. Om morgenen var der over 50 på Grenen og ca. 15 på Nordstrand. Men jeg glæder mig på en måde til festivallen er ovre, da de mange mennesker gør observatørarbejdet lidt besværligt. Til gengæld bliver der fundet mange fugle.
I Ellekrattet blev der i dag ringmærket. Der er kun sat 6 net op, men Lars fangede da en Spurvehøg.
Vejrudsigten for i morgen er desværre ikke så god. Det er tørvejr indtil kl. 10 og resten af dagen kommer der regn. Til gengæld har de fjernet regnvejret om søndagen.
De sjældneste fugle i dag var Biæder og Hortulan. Biæder er på landsplan mere sjælden end Hortulan, så den indtager førstepladsen. Men der burde komme noget mere sjældent end Biæder.
Biæder, Butterstien v. Nedre Mosevej 14/5-10. Foto: Henrik Böhmer

 Sjældne fugle i Nordeuropa: Dværgtrappe 200 km SV for Stockholm, Vestlig Bjergløvsanger i Uppland (Sverige), Prærieløber i Finland.

En tanke om "Fredag d. 14. maj 2010"

  1. A very good day! I think you guys deserved a good day after the relatively poor last week or so. Sad that I had to leave on Wednesday! Good luck for the rest of the migration season.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s